ANA SAYFA > SPOR > KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANI AKPINAR: YALI'YA STADI YAPTIRMAYACAĞIM...

KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANI AKPINAR: YALI'YA STADI YAPTIRMAYACAĞIM...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANI AKPINAR: YALI'YA STADI YAPTIRMAYACAĞIM...

Karşıyaka Belediyesi, Temmuz ayı birinci olağan meclis toplantısı belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar başkanlığında bu akşam yaptı.

Meclisin açılış konuşmasında Akpınar, "bana hayalci diyorlar. ben gerçekleştiremeyeceğim şeylerin hayalini kurmam. stadyum kent için gerçekleştirilemeyecek bir hayal değil. Karşıyaka önemli bir spor merkezi. Bir çok sporcu yetiştirdi. Tartışmaların hızla devam ettiği bir stat olayı var. Karşıyaka ve Göztepe bölgesinde iki ayrı stat yapılması söz konusu. Hükümetin Yalı’da yapılmasını istediği ve TOKİ’ye ihale ettiği stadın kente fayda sağlamadığını düşünüyoruz. Kentin bugününü düşünerek bir ihtiyacı gerçekleştirmek 15-20 yıl sonrasını hesaba katmamak demektir. İzmir yanlış planlama neticesinde bu günlere geldi. Kentin 50 yılı planlansaydı İzmir farklı olurdu. Yalı’da yapılırsa ciddi bir trafik yoğunluğu olacak güvenlik problemi yaşanacak. Geçmişteki stadı iddia edenler o günkü tarihte bu kadar nüfus ve bina yoğunluğu yoktu. Yorgun bir kenti kimse yormaya devam etmesin. Statların geniş alanlarda olması gerek” dedi.
Akpınar sözlerine şöyle devam etti:
"İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazineden istediği 80 bin metrekareden 130 bin metrekareye çıkacak alan var.buranın bir an önce tahsis edilmesini istiyoruz. Bu alanı Karşıyaka halkına kazandırın. Siz yapacaksanız yapın. İki stada (Yalı-Göztepe)120 milyon vermeye gerek yok. Para hükümetin kasasında kalsın. Biz onu kendimiz yaparız. Parayı her türlü bulur yaparız. ‘Yapım bir yarışa döndü biz o alanı vermiyoruz’ diyorsanız biz de kendi arsamıza yapıyoruz. Boş konuşmuyoruz. Gelsinler yeri gezdirelim. Engel olacak olanı Karşıyaka halkına havale ediyorum.Üniversiad oyunları için 14 tenis kortu yapıldı. Şimdi kullanılmıyor. Biz oraya da talibiz. Maden özel idare mallarını vermediniz biz bu yerleri istiyoruz. Bize verin buraları spor merkezi yapalım. Yeşili yok ettirmeyeceğiz. Karşıyaka’nın göbeğinde bir yoğunluğun yapılmasını istemiyoruz. Çadır kurarım Yalı’ya o stadı yaptırmam. Kenti katlettirmeyeceğim. Ben yaptım ettim mantığıyla bu iş olmaz”
AK PARTİ GRUBU STAT İÇİN NE DEDİ?
Akpınar’ın konuşmasının ardından Ak Parti Grup Başkanvekili Abdullah Mertoğlu söz aldı. Mertoğlu, Yalı’ya yapılacak stat projesini savundu.
Mertoğlu, şöyle dedi:
“Statlar canlı yaşayan yerlerdir. İstanbul İnönü Stadı,Kadıköy Şükrü Saraçoğlu stadı, Bursa Şehir Stadı gibi örnekleri var. Projeyi bire bir biliyorum. bu proje önemli bir proje. Karşıyaka spor Kulübüne 6 milyon kaynak aktaracak bir proje. Karşıyaka kulübü can çekişiyor. Kim taşın altına elini koyuyor? Biz istemiyoruz demek doğru değil. 15 günde bir trafik sıkışacak diye para hükümette kalsın demek doğru değil. İzmir’e hükümet para aktarmıyor diyorlar. Kocaman yalan. Binali Bey’in 1414 projesi vardı. İzmir tarihi bir fırsatı kaçırdı. Bir şeyleri yanlış gösterirseniz buna karşı çıkarız.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KARŞIYAKALI GENÇ MİLLİ BÜŞRA SERAMİKSAN'A GİTTİ
Sonraki Haber KEFİL OLDUĞU ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?