ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Balkan Kadınları Derneği kahvaltıda buluştu

Karşıyaka Balkan Kadınları Derneği kahvaltıda buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Balkan Kadınları Derneği kahvaltıda buluştu

Kadınların sosyal ve kültürel alandaki gelişimine katkı sağlamak ve toplumdaki yerini güçlendirmek için geçen sene kurulan Karşıyaka Balkan Kadınları Derneği (KARBALKAD), pandemi nedeniyle ara verdiği faaliyetlerine düzenlediği kahvaltı ile yeniden başladı.

KARBALKAD Üyeleri, Kent A.Ş. Gondol Cafe’de düzenlenen kahvaltıda uzun bir aradan sonra bir araya geldi.  Toplantıya, CHP İzmir Milletvekilleri Bedri Serter ve Kani Beko, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Huriye Serter, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nazik Işık, Karşıyaka Belediyesi yöneticileri ve meclis üyeleri de katıldı.
 
Karşıyaka Balkan Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emine Özarslan yaptığı açılış konuşmasında kadınların toplumun her alanında yer alması için mücadele ettiklerini belirterek, “Mücadelemiz bitmedi, eşit temsil elde edene kadar çalışacağız” dedi.
 
“Kadınların hakları törpülendi”
KARBALKAD Başkanı Özarslan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara verdiği seçme ve seçilme haklarını sonuna kadar kullanacaklarını ve savunucusu olacaklarını belirterek, “Yakında yeniden seçim ortamına gireceğiz. Tekrar listeler oluşturulacak, bu ülkeyi yönetenler seçilecek. Biz kadınlar olarak her yerde temsilde eşitlik istiyoruz, siyaset de buna dahil” diye konuştu.
1934 Yılında seçme ve seçilme hakkını kadınlara veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha minnetle andığını ifade eden Özarslan, “Atamızın izinde giderek Türkiye içerisinde büyük bir potansiyel olmasına rağmen örgütlenmemiş Kadın Topluluğunu örgütleyerek Kadın kuruluşu haline geldik. Kültürümüzü yaşatan, nesilden nesile aktaracak da kadınlarımız olacaktır. Böyle büyük bir Balkan camiasının içinde bulunmaktan onur duyuyorum. İyi ki varsınız” dedi.
 
“Örgütlenmeye devam edeceğiz”
1934 yılında kadının siyasette temsiliyet oranının bugünün çok ilerisinde olduğunu hatırlatan Özarslan “O zaman dünyada neredeydik, bugün nerelerdeyiz. Belli ki kadınların hakları yıllar içinde sürekli törpülenmiş, ellerinden alınmış. Biz buna dur demek, kadını tekrar bu toplumun yarısı olduğunu hatırlatmak ve Ata’nın bizlere verdiği hakları sonuna kadar kullanmak için örgütlenmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'yı 1 puan mutlu etmedi
Sonraki Haber 29 Ekim Kadınları, Zübeyde Anne’nin huzurunda

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?