ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka, Ata’dan Ana’ya koşuyor

Karşıyaka, Ata’dan Ana’ya koşuyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka, Ata’dan Ana’ya koşuyor

Karşıyaka Belediyesi; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, 77. ölüm yıl dönümünde “Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu” ile anacak. Yüzlerce Atatürk sevdalısını buluşturacak anlamlı etkinlik için kayıtlar kabul edilmeye başlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın anıt mezarının bulunduğu Karşıyaka; Ata’nın 77. ölüm yılı nedeniyle anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Spora büyük önem veren Atatürk ve O’nu Türk milletine kazandıran annesi Zübeyde Hanım, Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu” ile anılacak. 8 Kasım Pazar sabahı gerçekleşecek etkinlik, Anayasa Meydanı’nda başlayacak. Meydandan sahil, Girne Caddesi ve Atatürk Caddesi’ne devam edecek olan koşu güzergahı, Zübeyde Hanım Kabri'nde son bulacak. Etkinlik çerçevesinde toplam 4 bin 200 metrelik parkur koşulmuş olacak.

KAYITLAR BAŞLADI

Erkeklerde 15, kadınlarda da 13 ayrı yaş kategorisinde gerçekleştirilecek koşuda engelliler için ‘tekerlekli sandalyeli’ ve ‘sandalyesiz’ kategorileri de olacak. Organizasyona katılmak isteyenler; 7 Kasım Cumartesi saat 13.00’e kadar, Karşıyaka Belediyesi Spor Salonu'nda ve belediyenin www.karsiyaka.bel.tr adresli internet sitesi üzerinden kayıt yaptırılabilecek. Detaylı bilgi 367 00 60 numaralı telefondan da alınabilecek.

İzmir ve çevre illerden büyük katılım olması beklenen koşunun startını verecek olan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Türkiye’nin aydınlık yüzü Karşıyakamızda, ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ sözünü rehber edindiğimiz Atamızı, bize yakışan şekilde anacağız. Her 10 Kasım’da olduğu gibi, bir kez daha ‘İyi ki varsın Atam, iyi ki Cumhuriyet’i kurdun’ demek için herkesi etkinliğimize bekliyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Annesine can oldu
Sonraki Haber İzmir'in parklarına kadın eli değdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?