ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka, asırlık çınar Faika Teyze’ye sahip çıktı

Karşıyaka, asırlık çınar Faika Teyze’ye sahip çıktı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka, asırlık çınar Faika Teyze’ye sahip çıktı

Karşıyaka’nın en yaşlı insanlarından birisi olan ve Demans hastalığı sebebiyle 4 yıldır hayatını yatağa bağımlı şekilde sürdüren 98 yaşındaki asırlık çınar Faika Dedeoğlu, Tuna Mahallesi Muhtarlığı, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı ve Kemalpaşa Camii Derneği’nin ortak çabalarıyla havalı yatağına kavuştu.

1918 yılında Girit’e bağlı İstanköy’de dünyaya gelen ve daha sonra Türkiye’ye göç eden Faika Dedeoğlu, 4 yıl önce “Demans” hastalığı sebebiyle yatalak oldu. Maddi imkansızlıklar sebebiyle yatalak hastaların bakımında çok önemli bir yer tutan havalı yatağı olmadan bakımı kızı Günay Dedeoğlu tarafından sürdürülen Faika Teyze, kızının insanüstü çabalarına rağmen yıllar geçtikçe koşulların yetersizliğinden dolayı “yatak yarası” diye bilinen yaralar sebebiyle acı çekmeye başladı.

Annesinin çektiği acılara dayanamayarak Tuna Mahallesi Muhtarı Hüseyin Koçoğlu’ndan en azından annesine uzman birisi tarafından pansuman yapılması için destek isteyen Günay Dedeoğlu, gelen yardımlarla umduğundan da daha fazlasına kavuştu. Muhtarın çabalarıyla önce Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından gerekli bakımları yapılan Faika Teyze’ye, daha sonra Muhtar Hüseyin Koçoğlu, İlçe Sağlık Grup Başkanı Yıldıray Çığırgil ve Kemalpaşa Camii Derneği Başkanı Hamdi Karahafız’ın destekleriyle yatalak hastaların bakımında hayati bir yer tutan ve “yatak yaraları”nın oluşumunu engelleyen havalı yatak hediye edildi.

Ne söylesem az”

Annesine yapılan yardımlardan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Günay Dedeoğlu, “Ben ayaklarımdan rahatsızım. Acilen ameliyat olmam, ağır kaldırmamam gerekiyor ama anneme bakabilecek sadece ben varım. Annemde yatak yaraları oluşmuştu, her tarafı yara içindeydi. Allah muhtarımız Hüseyin Bey’den razı olsun. Ne söylesem azdır. İlk adımı o attı, sonuna kadar da bu işin takipçisi oldu. Yardımcı olan herkesten Allah razı olsun. Tek tek gelip ilgilendiler, annemi görüp ellerini öptüler. Ben de çok gururlandım. Onlara ne kadar teşekkür etsem azdır” diyerek duygularını dile getirdi.

98 yaşındaki Faika Teyze'nin kızı Günay Dedeoğlu'nun şimdi tek isteği, annesinin yaraları iyileşene kadar pansumanlarını gerçekleştirebilecek profesyonellerin kendilerine destek olması.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi’nden Tezhip Sergisi
Sonraki Haber Üniversiteli gençler, anaokullu filizlerle buluştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?