ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka AB kentlerine örnek olacak

Karşıyaka AB kentlerine örnek olacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka AB kentlerine örnek olacak

Avrupa’nın en prestijli ödülleri arasında gösterilen 12 Yıldız Şehir unvanına sahip olan Karşıyaka Belediyesi’nin ulusal ve uluslararası çalışmaları Romanya’nın Medgidia kenti ile Polonya’nın Katowice şehirleri tarafından örnek alındı. Heyetlerin, resmi temaslar için önümüzdeki aylarda Karşıyaka’ya gelmesi kararlaştırıldı.

Katılımcı demokrasi anlayışı çerçevesinde sürdürdüğü çalışmaları Avrupa vitrinine taşıyan Karşıyaka Belediyesi, geçen yıl ilk kez aldığı 12 Yıldız Şehir unvanını bu yıl da yenileyerek prestijini artırdı. Bu yılki sertifika töreni de Paris’te yapıldı. Farklı ülkelerden 24 belediye törene katıldı. AB Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkan Yardımcısı Gaye Doğanoğlu ile  AB Dış İlişkiler Yöneticisi Denis Huber’in de katıldığı sertifika töreninde, Karşıyaka Belediyesi de yıl boyunca hayata geçirdiği AB projelerinin sunumunu gerçekleştirdi, beğeni topladı.

Törende yer alan Romanya’nın Medgidia kenti ile Polonya’nın Katowice şehrinin temsilcileri, Karşıyaka Belediyesi tarafından sürdürülen Halk Günleri, Gençliğin Belediyesi, Kadın Çalıştayı gibi ulusal ve uluslararası düzeydeki projeleri, önümüzdeki yıl içinde örnek alarak, uygulama kararı aldı. Heyetlerin, resmi temaslar için önümüzdeki aylarda Karşıyaka’ya gelmesi ve mutabakat sağlanması kararlaştırıldı.

Avrupa'nın en prestijli ödüllerinden biri olan 12 Yıldız Şehir unvanına sahip olmanın önemli bir prestij kaynağı olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Halkın içinde, her kesime dokunan ve toplumu kucaklayan yönetim anlayışımız Avrupa Konseyi tarafından bir kez daha tescillendi. Avrupa'nın yıldız kentleri arasında yer alan Karşıyakamızın, önemli AB kentleri tarafından örnek alınması ve projelerimizin uygulanabilir bulunması bizler için mutluluk ve gurur kaynağı. Bu çalışmaların; yatırımlar ve gelişim konusunda Karşıyakamıza yeni imkanlar sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Minikler ilk kez tiyatroyla buluştu
Sonraki Haber Bostanlı Rotaract'tan hayat kurtaran proje

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?