ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka 17 Ağustos’u unutmadı

Karşıyaka 17 Ağustos’u unutmadı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka 17 Ağustos’u unutmadı

17 Ağustos 1999 yılında gerçekleşen, on binlerce kişinin ölümüne, yüz bine yakın insanın da yaralanmasına sebep olan Marmara Depremi’nin 17. yılında, Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle vatandaşlar depremin acı yüzünü bir kez daha hatırladı.

Karşıyaka Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük felaketlerinden birisi olan 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 17. yıl dönümünde düzenlediği etkinliklerle, vatandaşlarda deprem bilinci oluşmasına katkı sağladı.

Karşıyaka İskelesi’nin yanına kurulan özel alanda yapılan etkinliklere Karşıyaka Belediyesi’nin yanı sıra Karşıyaka Kaymakamlığı, Karşıyaka Kent Konseyi, AFAD İl Müdürlüğü, İBB İtfaiye Başkanlığı, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Jeofizik Mühendisleri Odası, Kızılay Bölge Kan Merkezi, Kızılay Güney Ege Afet Merkezleri, Herkes İçin Acil Sağlık Derneği, AKUT Arama Kurtarma Derneği, Lions Dernekleri, TRAC Derneği, Türk Japon Dostluk Derneği, EGESAR Ege Arama Derneği ve İzmir Afet Derneği de destek verdi.

Depremin acı yüzü

Karşıyakalı vatandaşların ilgiyle izlediği etkinlikle, ilk olarak Can Dündar’ın hazırladığı 17 Ağustos belgeselinden kısa bir bölüm gösterilerek ülkemizin yaşadığı felaketin boyutları tüm vatandaşlara bir kez daha hatırlatıldı. Etkinlikte daha sonra AKUT tarafından canlı kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Etkinlik alanına inşa edilen enkazın içerisinde deprem anında uygulanan arama ve kurtarma tekniklerini sergileyen AKUT çalışanları, enkaza saklanan bir vatandaşı, çevredeki vatandaşların alkışları arasında çok kısa sürede güvenli bir şekilde enkazdan çıkarttı.

Karşıyaka Belediyesi’nin sahip olduğu Deprem Simülasyon Tırı ile yapılan gösteri ise, depreme dair hayati ipuçlarının vatandaşlarla paylaşılmasına olanak tanıdı. 3 vatandaşın gönüllü olarak depremi yaşadığı tırın içerisindeki oturma alanlarında, vatandaşlara hem deprem öncesi ev içerisinde almaları gereken önlemler, hem de deprem sırasında hayatta kalmak için neler yapmaları gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'ya Harlem'den uzun
Sonraki Haber Karşıyaka'da kombineler satışa çıkıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?