ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Kapanışı, Şangay Filarmoni eşliğinde Fazıl Say yaptı

Kapanışı, Şangay Filarmoni eşliğinde Fazıl Say yaptı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kapanışı, Şangay Filarmoni eşliğinde Fazıl Say yaptı

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın katkıları, Eczacıbaşı Topluluğu’nun ana sponsorluğu, Portekiz Büyükelçiliği, İzmir İtalya Konsolosluğu ve İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile düzenlediği 33. Uluslararası İzmir Festivali, 1 Temmuz 2019 Pazartesi akşamı klasik müzik dünyası içinde hızla yükselen Şangay Filarmoni eşliğinde dahi piyanist Fazıl Say’ın konseri ile sona erdi.

Temelleri 1950 yılında atılan Şangay Filarmoni Orkestrası konsere daimi Şefleri Liang Zhang yönetiminde Çinli besteci Ye Xiaogang’ın “The Fading Ginkgo Biloba” eseri ile başladı. Ardından besteci ve yorumcu olarak günümüzün en parlak yıldızlarından Fazıl Say, Orkestra eşliğinde L. Van Beethoven’ın 3 numaralı piyano konçertosunu seslendirdi. Say, dinleyicilerin çoşkulu alkışlarına Kara Toprak eseri ile teşekkür etti. Konser Dvorak’ın görkemli 6. Senfonisi ile sona erdi. Şef Zhang, dinleyicilerin dinmeyen alkışları üzerine,  Liu Tianhua’nın Beautiful Night eserini bis olarak çaldırdı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bu davranış herkese örnek olsun
Sonraki Haber İki yaka buluştu...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?