ANA SAYFA > SAĞLIK > Kanserden korunmak imkansız değil...

Kanserden korunmak imkansız değil...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kanserden korunmak imkansız değil...

Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) nün önerisiyle her yıl 4 Şubat “Dünya Kanser Günü” olarak kutlanıyor.

Ege Üniversitesi Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu; “Kanserin korunabilir, önlenebilir hastalık olduğunu vurgulamak ve kanser farkındalığını sağlamak amacıyla tüm dünyada kampanyalar ve çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu yılın tema konusu ise “İmkansız Değil!”.  Bizde bu anlamlı günde ‘Kanserden korunmak imkânsız değildir’ sloganı ile yola çıkıyoruz. Kanserden değil geç kalmaktan kork. Erken tanı hayat kurtarır”  dedi.

Kanserin,  kalp hastalıklarından sonra 2. sırada ölüm nedeni olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu; “ Kanser görülmesindeki artış nedeniyle önümüzdeki 10 yıl içinde birincil ölüm nedeni olması beklenmektedir. Oysa kanserden korunmak, bazı önlemler almak mümkündür. Erken tanı ile tedavisi mümkündür” diye konuştu.

Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu; “Bedenimizle ilgili olalım, kanseri fark edelim. Kanserden korkmayalım, geç kalmaktan korkalım. Kanserin Erken tanısını sağlayalım. Sağlıklı yaşamayı seçelim. Kanserden korunmanın mümkün olduğunu bilelim!” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber MHP İzmir İl Başkanı Karataş'tan birlik mesajı
Sonraki Haber Yusuf Şimşek: Juninho yaptığının bedelini ödeyecek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?