ANA SAYFA > İZMİR > Kamil Okyay Sındır: ''Hassas bir süreçten geçiyoruz''

Kamil Okyay Sındır: ''Hassas bir süreçten geçiyoruz''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kamil Okyay Sındır: ''Hassas bir süreçten geçiyoruz''

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Konak İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda, 15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sındır, Türkiye’nin her an cereyan edebilecek bir iç savaş tehdidiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Sındır, yaşadığı bir olay üzerinden de Ordu’dan vatansever, Atatürkçü askerlerin nasıl uzaklaştırılmak istendiği anlattı.

Genel Sekreter Sındır, CHP'nin geçmişte olduğu gibi bugün de darbelerin karşısında olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Sındır, yaptığı konuşmada “Darbe, doğrudan milletimizin kendisini hedef almıştır. Gazi Meclis'imizin üzerinde patlayan bombalar; milletimizin iradesine, parlamenter sistemimize, Cumhuriyet'imize, laik ve demokratik yaşamımıza yapılan bir saldırıdır. Türkiye her an bir iç savaş riski altında, bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Her an bir etnik savaşa sokulabiliriz. Her an din ve inanç üzerine iç savaşa sürüklenebiliriz. O kadar kırılgan bir dönemden geçiyoruz. Bu zor dönemde vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı korumaktan geri durmayacağız; barışı, demokrasiyi isteyen CHP’ye ve sizlere çok büyük görevler düşüyor” dedi.

“VATANSEVER SUBAYLAR GÖREVLERİNE İADE EDİLMELİ”​

Biz yıllarca orduda ve kamunun tüm kesimlerinde cemaatin gizli bir yapılanma içinde olduğunu söyledik diyen Sındır, “Alanında uzman ve başarılı yüzlerce vatansever subayımız, cemaatin; polis, savcı ve hakimleri tarafından kurban edildi. Hem de üretilmiş, sahte delillerle, gizli tanıklarla, imzasız mektuplarla. Benzer bir konuda bir subayımız bana geldi. Kendisinin ordudan atılma noktasında olduğunu, bu korkuyu yaşadığını bunun da sebebinin kuvvet komutanlığının istihbaratından geldiklerini söyleyen kişilerce yapıldığını belirtti. Ona söylenen şey; ya kendi isteğinle ayrılırsın biz bu dosyayı kapatırız ya da seni ordudan atacağız. Bu gencimiz pırıl pırıl bir vatansever asker. Bugün çok net anlaşılıyor ki ordudan Ergenekon, Balyoz, Casusluk gibi sözde ve sahte davalarla uzaklaştırılan vatansever subaylarımız göreve iade edilmeli” dedi.

 “OHAL’İ, İLKESEL OLARAK KABUL ETMİYORUZ”

İlkesel olarak OHAL’i asla kabul edemeyeceklerini ifade eden Sındır; “Bugün ihtiyacımız olan şey OHAL'le Meclisin devre dışı bırakılması değil, milletimizin iradesi olan Meclis'in çalışmasıdır. Ne oluyor OHAL nedeniyle? Demokrasi askıya alınıyor. Temel hak ve özgürlükler yasal filtrelerden geçmesi gerekirken doğrudan birilerinin yetkisine veriliyor. Gözaltı süreleri de keza birilerinin yetkisine veriliyor. Yasama, TBMM bypass ediliyor. Sen bir yandan bu Gazi Meclis diyeceksin, diğer yandan kusura bakmayın biz sizi bypass edip OHAL üzerinden daha hızlı davranmak zorundayız diyeceksin. Bu çerçevede OHAL’ı kabul etmiyoruz, etmedik. Yaşanan gelişmelerden çıkardığımız en önemli şey: parlamenter demokrasimizin yarattığı tarihsel birikimin gücüyle halkımız, darbeye karşı direnme hakkının bir örneğini vermiş olmasıdır. Meclis'imizin devre dışı bırakılması kabul edilemez” dedi. Sındır, sözlerini 24 Temmuz Pazar günü Taksim Meydanı’nda yapılacak olan Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ne yurttaşlarını davet ederek sonlandırdı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İGC yönetiminden Vali Ayyıldız'a ziyaret
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka'da VIP kartlar satışa çıkıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?