ANA SAYFA > SPOR > Kaf Kaf'ın devlerinden kamu spotu

Kaf Kaf'ın devlerinden kamu spotu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kaf Kaf'ın devlerinden kamu spotu

Pınar Karşıyaka Basketbol Takımı, ülkemizde ani kalp durması ile yaşanan ölümlerin önlenmesi hakkında farkındalığı arttırmak amacı ile Türkiye Acil Tıp Derneği (TATD) ile bir araya geldi.

“Ani kalp ölümü” ya da “Ani kalp durması”, bilinen kalp hastalığı olsun olmasın belirtiler başladıktan sonra genellikle 1 saat içinde olan beklenmedik ölümlere sebep oluyor. Bu ölümler sokakta, evde, iş yerinde veya hastanede, kısacası insanın olduğu her yerde yaşanabiliyor. Ülkemizde her yıl 90 bin civarında kişi ani kalp durması nedeniyle hayatını kaybediyor.

Bugün binlerce acil tıp uzmanı ve hekimin acil servislerde hizmet vermesine, acil sağlık sisteminde çalışan sağlık personellerinin tüm çabasına karşın engellenemeyen ani kalp durması sonrası vatandaşları hayatta tutabilmek için olaya tanıklık eden kişilerin müdahalesi önem kazanıyor.

Türkiye Acil Tıp Derneği, öncelikle herkesin ilkyardım eğitimi almasını öneriyor ve böylece yardıma ihtiyacı olan kişilere bilgili bir şekilde müdahale edebileceğimizi belirtiyor. 112 aranarak acil sağlık hizmetlerinin erken dönemde haberdar edilmesi gerektiğinin bilincinde olmamıza dikkat çeken TATD konu hakkındaki farkındalığı ve ilk yardım eğitimine ilgisini arttırmak için bir kamu spotu videosu hazırladı.

Pınar Karşıyaka’nın takım kaptanı İnanç Koç, oyuncular Can Altıntığ ve Kenan Sipahi ülkemizde ani kalp durması ile yaşanan ölümlerin önlenmesi hakkında farkındalığın artması için videoda yer alarak projeye katkıda bulundu.

HABERE AİT VIDEO


PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kamil Okyay Sındır: ''Kişisel ihtiraslarınızla terörü çözemezsiniz''
Sonraki Haber Soner Tolungüç: ''Yeni bir çıkış başlatılabilir''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?