ANA SAYFA > SPOR > Kaf Kaf zoru başarabilecek mi?

Kaf Kaf zoru başarabilecek mi?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kaf Kaf zoru başarabilecek mi?

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan, daha sonra alınan kötü sonuçlarla ligden düşmenin en büyük adayı olarak gösterilen Karşıyaka, son 3 haftada topladığı 7 puanla tekrar kağıdı kalemi ele alıp ligde kalma hesapları yapmaya başladı.

Sezonun son 3 haftasına 26 puanla 17. sırada giren Karşıyaka’nın, ligde kalmak için önünde bulunan Denizlispor ve Şanlıurfaspor’u geçmesi gerekiyor. Karşıyaka’nın ligde kalma savaşı vereceği Denizlispor, 30 puanla 16. sırada bulunurken, 32 puanı bulunan Şanlıurfaspor ise 15. sırada düşme hattının hemen üzerinde yer alıyor.

Kaf Kaf nasıl lige tutunur?

Karşıyaka’nın son 3 haftada lige tutunması için, birden çok ihtimalin bir araya gelmesi gerekiyor. Bu konuda birincil koşul ise Karşıyaka’nın son haftalarda mümkün olan en yüksek puanı toplaması. Önümüzdeki hafta Alima Yeni Malatyaspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Karşıyaka, daha sonra ligin son sırasında bulunan Kayseri Erciyesspor’u ağırlayacak. Ligin son haftasında İzmir derbisinde Altınordu’nun konuğu olacak olan Karşıyaka, bu zorlu 3 karşılaşmadan 9 puan çıkarmayı başarabilirse puanını 35’e yükseltmiş olacak.

Kaf Kaf’a ligde kalmak için 3 maçını kazanmak da tek başına yetmeyecek. Karşıyaka, en iyi senaryoda 9 puan toplamayı başarsa bile, son üç haftada sırasıyla Boluspor, 1461 Trabzon ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak olan Denizlispor’un bu karşılaşmalardan maksimum 4 puan alması, Altınordu, Vartaş Elazığspor ve Adana Demirspor ile karşılacak Şanlıurfaspor’un ise 3 puanın üzerine çıkmaması gerekiyor. Bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda Denizlispor’un önüne geçecek Karşıyaka, puanını Şanlıurfaspor’la eşitlese bile iki takım arasında 2’li averaj eşit olduğu için genel averaja bakılacak.  Eğer Denizlispor da bu periyotta puanını 35’e yükseltirse, Karşıyaka ikili averajda Denizli temsilcisinin gerisinde olduğu için lige veda edecek.

Karşıyaka’nın rakibi Şanlıurfaspor’un kalan tüm maçlarını kaybetmesi, Denizlispor’un ise 1 puandan fazla toplamaması durumunda ise, yeşil kırmızılılara 2 galibiyetle bile lige tutunma şansı doğacak. Ligde kalma hesapları yapan Karşıyaka, eğer önümüzdeki hafta Alima Yeni Malatyaspor’a mağlup olup, Şanlıurfaspor da Altınordu’dan puan almayı başarırsa bitime iki hafta kala lige veda edecek.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

Fotoğraf: Vehbi Moğol

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Duymazlar şampiyonluğu garantiledi
Sonraki Haber Girne Amerikan Kültür Koleji'nde bahar şenliği coşkusu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?