ANA SAYFA > EĞİTİM > Girne Amerikan Kültür Koleji'nde bahar şenliği coşkusu

Girne Amerikan Kültür Koleji'nde bahar şenliği coşkusu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Girne Amerikan Kültür Koleji'nde bahar şenliği coşkusu

Özel Yeni Girne Ortaokulu (Girne American Culture College) öğrencileri, öğrenci aileleri ve kolejin eğitim kadrosu ‘Bahar Şenliğinde’ buluştu.

Amerikan kültür kolejlerinin Çiğli ve Gaziemir’den sonra bu yıl Bayraklı ilçesinde eğitim hayatına başlayıp henüz ilk yılında TEOG başarılarıyla kısa sürede adından söz ettiren 3’üncü Şubesi Özel Yeni Girne Ortaokulu (Girne Amerikan Kültür Koleji) öğrenci ve öğretmenleri, yılın yorgunluğunu Kemalpaşa’da bulunan Kazak-Alaş Vadisi & Kımız Çiftliği’nde düzenlenen görkemli bir organizasyonla attı. Bahar Şenliği’ne çok sayıda öğrenci velisi ve davetli katıldı.

Şenlikte davetlilere mangal keyfinin yanında çiftlik bünyesinde bulunan Orta Asya’nın enfes tatları Tatar böreği, Türkistan mantısı, Özbek pilavı, Kazak-Alaş tatlısı ile “çok ekşili ayran” olarak tarif edilen, kısrak sütünden elde edilen Orta Asya Türk kültürünün geleneksel tadı Kımız ikram edildi. Etkinlikte DJ’ in müzikleri ile eğlenen öğrenciler; çuval yarışı, halat çekme, suda elma yeme, yumurta taşıma, sandalye kapmaca gibi yarışlarla keyifli anlar yaşarken, Canlı langırt katılımcılardan büyük beğeni topladı. Yarışmalarda küçük ama sürpriz hediyeler dağıtıldı. Etkinliklerin yanında davetliler, orijinal Kazak çadırında Kazak kültürünü rehberinden dinleme imkânı bulurken ‘at ile orman turu’ davetlilerden yoğun ilgi gördü. Şenlik ‘Boncuk Diyarı’ Nazarköy gezisiyle sona erdi. Başta öğrenciler olmak üzere davetliler de bu yıl ilki düzenlenen şenliğin ileriki yıllarda da devam etmesini istedi.

“GELECEKTE ÇOK GÜZEL YERLERDE OLACAKSINIZ”

Okul Müdürü Tolga Konuralp, yaptığı açılış konuşmasında, “Kıymetli Öğrencilerimiz, Değerli Velilerimiz, Sevgili Misafirler! Amerikan Kültür Kolejleri olarak Gelecekte çok güzel yerlerde olacağına inandığımız kıymetli öğrencilerimizin başarılı olabilmesi ve gelişebilmesi için ne gerekiyorsa yapıyor ve tüm imkânlarımızla öğrencilerimize sunuyoruz. İlkini gerçekleştirdiğimiz Bahar Şenliği’mizde öğrencilerimizi, öğretmenlerimiz ve değerli ailelerimizle böyle bir arada kaynaşmış vaziyette görmek bizleri çok mutlu ediyor. Hepiniz şenliğimize hoş geldiniz. Okulumuz ilk defa böyle bir etkinlik gerçekleştiriyor. Şenliğimizi, Şehir stresinden biraz olsun uzaklaşıp tabiatla iç içe ‘çocuklarımızın yorucu bir yılın sonunda streslerini atmalarına nasıl yardımcı olabiliriz?’ yaklaşımıyla oluşturduk. Kımız Çiftliği’ni de her şeyden uzak, tertemiz havasıyla çocuklarımızın streslerini rahatlıkla üzerlerinden atabilecekleri ve memnun olabilecekleri bir yer olduğu için tercih ettik. Sosyal boyutu bilimle sentezlediğimiz eğitim anlayışımızla, öğrencilerimizin yarın çok iyi bir mezun çok iyi bir vatandaş olacaklarına inanıyoruz. Bu nedenle bundan sonra da bu tür sosyal etkinliklere devam edeceğiz. Güzel bir gün geçireceğinizi, güzel hatıralarla ayrılacağınızı düşündüğümüz Bahar Şenliği’mize iştirak eden tüm katılımcılarımıza ve bize bu mekânı açan Kımız Çiftliği’ ne teşekkür ediyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf zoru başarabilecek mi?
Sonraki Haber Karşıyaka bu yıl da İzmir'in en eğitimlisi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?