ANA SAYFA > SPOR > Kaf Kaf 7 yıl sonra zoru başarabilecek mi?

Kaf Kaf 7 yıl sonra zoru başarabilecek mi?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kaf Kaf 7 yıl sonra zoru başarabilecek mi?

PTT 1. Lig’de kurtuluş mücadelesi veren Karşıyaka, Kardemir Karabükspor karşısında 3 puanı bularak ligden kurtulma yolunda büyük bir adım atmak istiyor. Peki istatistikler Karşıyaka’nın kümede kalma şansı hakkında neler diyor?

19 puanla PTT 1.Lig’de son sırada yer alan Karşıyaka’da herkes takımı ligde tutmaya odaklanmış durumda. Önünde 10 maçı bulunan Karşıyaka, bu 10 maçtan mümkün olan en yüksek puanı çıkartmayı hedeflerken, en kötü senaryoda ligde kalmak için kaç puan gerektiği de kafaları kurcalayan başka bir soru.

En az 33, en çok 39, ortalama 36

Büyük bir mücadelenin yaşandığı PTT 1. Ligde son  5 sezonda 15. olarak ligden düşmekten kurtulan takımlar içerisinde en düşük puanı 33’le 2010-2011 sezonunda Güngören Belediyespor ve 2014-2015 sezonunda Denizlispor topladı. Ankaraspor’un aldığı ceza nedeniyle ligin 17 takımla oynandığı ve yalnızca 2 takımın küme düştüğü 2010-2011 sezonunda Güngören Belediyespor ligi 16. olan Altay’ın 2 puan önünde bitirerek düşmekten kurtulurken, 2014-2015 sezonunda 16. olan Manisaspor’la aynı puanı toplayan Denizlispor averajla ligde kalmıştı.

Son beş sezon içerisinde ligde kalmak için gereken en yüksek puan ise 39 oldu.  O sezon da ligde sıkıntılı günler geçirerek düşme tehlikesi yaşayan Karşıyaka, 16. sıradaki Giresunspor’la aynı puanı toplayarak, averajla ligde kalmayı başarmıştı. Son beş sezonun ortalaması alındığında ise ligde kalmak için gereken puan 36...

Zor ama imkansız değil

Son 7 sezonda ligin bitimine 10 hafta kala son sırada bulunan tüm takımların küme düştüğü PTT 1. Lig’de, Karşıyaka’nın umutlarını canlı tutabilecek tek gelişme 2008-2009 sezonunda yaşandı. O sezon ligin bitimine 10 hafta kala Karşıyaka gibi 19 puanla düşme hattında bulunan Sakaryaspor, müthiş bir performansla 10 maçtan 20 puan çıkartmayı başarmış ve ligde kalmıştı. Bugünlerde Karşıyakalı taraftarın tek umudu, lligde kalmak için kenetlenen yeşil kırmızılıların benzer bir başarıyı tekrarlayarak bu zor günleri geride bırakması...

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber ÖZEL

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kıyamet koptu bile!..
Sonraki Haber Ufuk Sarıca reklam filminde oynayacak!..

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?