ANA SAYFA > GÜNDEM > Kadınlara sorunlarınıza daha duyarlı olun çağrısı

Kadınlara sorunlarınıza daha duyarlı olun çağrısı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kadınlara sorunlarınıza daha duyarlı olun çağrısı

Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) bünyesinde faaliyet gösteren, ESİAD İzmir Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ve Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) işbirliğiyle düzenlenen “Avrupa Birliği ve Türkiye’de Çalışma Yaşamında Kadın” toplantısında kadınlara sorunlarına duyarlılık çağrısı yapıldı.

Çalışma ekonomisi ve sosyal politika alanlarında uzmanlığıyla bilinen Prof. Dr. Meryem Koray yaptığı  sunumda ülkemizde ve Avrupa’da karşılaştırmalı olarak kadınların çalışma hayatındaki yerini anlatırken, Türkiye’deki kadınların sorunlarının çözümü için istismar yasa tasarısına olduğu gibi mücadele etmesi ve hiçbir zaman pes etmemesi gerektiğini vurguladı.

Sorunlar birliktelik ile çözülür

ESİAD Dernek Merkezi’nde düzenlenen toplantının açılışında konuşan ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güçlü, zor bir dönemden geçildiğini belirterek, sorunların el birliği ile aşılabileceği mesajını verdi. Kadınların da iş yaşamında birçok sorunla karşı karşıya olduğuna işaret eden Güçlü, bunların da bütün sivil toplum örgütlerinin birlikteliği ile sürekli gündeme getirilerek çözülebileceğini vurguladı.

Sesimiz daha gür çıkacak

EGİKAD yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu da dernek olarak kadınların iş yaşamında daha iyi noktalara gelmesi için çalıştıklarına dikkat çekerek, Türk iş hayatında kadınların yüzde 30 seviyesinde olan işgücüne katılım oranının OECD ülkelerinde yüzde 60 seviyesinde olduğunu kaydetti. Bu nedenle Türkiye’de kadınların daha çok mücadele etmesi gerektiğine işaret eden Elmasoğlu, bu konuda istismar yasa tasarısında olduğu gibi her zamankinden daha çok seslerin çıkarılmasının şart olduğunu anlattı.
 

Yoksullukla mücadele ve eğitim

Prof. Dr. Meltem Koray da yaptığı sunumda kadınların yoksulluk ve eğitim başta olmak üzere birçok sıkıntı ile baş başa olduğunu vurgulayarak, öncelikle bu sorunların aşılması gerektiğini anlattı. Türkiye’de ailelerin yüzde 61’inin 1200 TL’nin altında bir gelirle yaşamak zorunda kaldığına dikkat çeken Koray, “Kadınları yoksulluk, istihdama düşük katılım, işsizlik, iç göç, gelir dağılımındaki adaletsizlik derinden etkiliyor. Öncelikle bu koşulların düzeltilmesi gerekiyor. Eğitime kadın daha çok katılacak ki meslek sahibi olarak iş yaşamına katılabilsin. Ailelerin gelir durumları iyi olursa kız çocuklarının daha iyi eğitim alması mümkün olabilir. O nedenle bu koşulların iyileştirilmesi için çalışacağız. Bunun içinde kadınlara çok görev düşüyor. Kadınların kendi gelecekleri için mücadele edecekler. Cinsel istismar yasa tasarısında olduğu gibi seslerini daha çok yükseltecekler. Ancak bu sayede kadınlar Türkiye’de de gelişmiş ülkelerde olduğu gibi daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürebilirler” diye konuştu.

Toplantının sonunda katılımcıların hepsine bir demet çiçek hediye edilirken, sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Meltem Koray’a da ESİAD Başkanı Mustafa Güçlü ile EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu plaket takdim etti. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Cumhur Bulut:''Hibriyt Savaşın hedefi Türkiye''
Sonraki Haber İZDEKON ile öğrenciler ile ''Lider Öğretmenlik'' seminerinde buluştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?