ANA SAYFA > İZMİR > Kadınlar şiddete karşı savunma sanatıyla silahlanacak...

Kadınlar şiddete karşı savunma sanatıyla silahlanacak...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kadınlar şiddete karşı savunma sanatıyla silahlanacak...

Ege Genç İşadamları Derneği, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin bir türlü önlenememesi üzerine şiddet gören kadınlara meşru müdafaa haklarını kullanabilmeleri için savunma sanatları üzerine eğitim vermeye hazırlanıyor.

Türkiye’de her  10 kadından 4’ünün eşi ya da birlikte olduğu erkek tarafından şiddet gördüğünü, her 2 kadından birinin eşiyle tartışmaya girmeye korktuğunu, cinsel saldırı oranlarının ise yüzde 47 oranında arttığını dile getiren EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, bu kapsamda “Kendini Korumayı Öğren”  başlığıyla harekete geçtiklerini kaydetti. “Şiddete Karşı Kişisel Savunma Tekniklerinin” EGİAD üyesi her kadına öğretilerek, şiddete karşı daha güçlü ve özgüvenli genç nesiller yaratılmasının hedeflendiğini de belirten Kaya, bu sosyal sorumluluk projesi ile kadınların kendilerini koruma tekniklerini öğrenebilecekleri vurguladı.

Türkiye’de 21 kadının devletin kontrolünde bulunmasına rağmen cinayetlere kurban gittiğini hatırlatan Kaya, kadına şiddeti önlemek için hazırlanan 6484 Sayılı Yasa'nın hala kadınları koruyamadığının görüldüğüne dikkat çekti. Yasanın şiddet mağduru kadınlara adeta 'Potansiyel katil kapınıza dayandığı zaman polisi arayın' dediğini hatırlatan Kaya, "Nefsi müdafaa,  meşru savunma hakkı kapsamında kadınlar kendilerini korumayı öğrenmeliler. Kadına yönelik taciz, tecavüz, cinsel istismar, kadın cinayeti, kasten yaralama, emek sömürüsü oranının en yüksek olduğu ülkeler arasındayız. Ülkemizde son dört yılda cinsel saldırı suçlarında yüzde 47 oranında artış yaşanmış. Fiziksel şiddete ailelerin % 34'ünde, sözlü şiddete ise % 53'ünde rastlanması durumun vahametini göstermektedir. Son dönemde hızla artış gösteren bu oranlar, toplumsal sorumluluk ve insan olmanın gereği olarak hepimizin canını sıkmaktadır. EGİAD projeleri kapsamında biz de kadınlarımıza el uzatmayı istedik. Kadınlarımızın şiddete karşı kendi güvenliklerini sağlayabilmeleri amacıyla “Savunma Sanatları Kursu” açmış bulunuyoruz. Aikido, Wing Tsun alanındaki değerli eğitmenlerimiz Recep Aykın ve Ümit Vurgun’un katılacağı etkinlik 18 Ağustos 2014 Pazartesi Günü Saat 17.00 ile 19.00 arasında dernek merkezimizde gerçekleştirilecektir. EGİAD bayan üyeleri öncelikli olmak üzere tüm üyelerimize açık olan etkinliğimiz ile “Şiddete, Savunma ile Dur” diyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Robin Williams hayatını kaybetti...
Sonraki Haber Tiyatro Sokakla Buluşuyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?