ANA SAYFA > EKONOMİ > Kadın girişimciler acil eylem planı istiyor

Kadın girişimciler acil eylem planı istiyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kadın girişimciler acil eylem planı istiyor

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla özellikle bu sezon can çekişen turizm sektörünü canlandırabileceğini belirterek yaşanan siyasi gelişmelerden ötürü durma noktasına gelen ekonominin tüm çarklarının yeniden harekete geçebilmesi için uygulanacak acil eylem planlarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu ile yönetim kurulu üyeleri Gusto Confiserie Çikolata Evi Bostanlı Şubesi’nin işletmecisi Banu Bardük Yalçın’ı işyerinde ziyaret etti. Aynı zamanda Veli Usta Dondurmaları’nı da Çeşme ve Alaçatı’dan sonra ilk kez İzmirlilerle buluşturan Yalçın’a teşekkür ederek gündeme ilişkin ekonomik değerlendirmelerde bulunan Başkan Elmasoğlu, Ramazan Bayramı’nın 9 güne çıkarılmasının Rusya ile yaşanan siyasi sorunlar ve gerçekleştirilen terör eylemleri nedeniyle kan kaybı yaşayan Türk turizmine yerli tatilcilerin can suyu etkisi yapacağını söyledi.

Yılbaşından beri 2.2 milyon turist kayıp

İş dünyası temsilcileri olarak belki de ilk defa bu kadar uzun bir tatili tasvip edebileceklerini vurgulayan Elmasoğlu, “Turizmcilerimiz umudunu yerli turistlere bağlamış durumda. Edinilen bilgilere göre Antalya’da haziran ayının ilk 12 gününde geçen yılın aynı ayına göre 330 bin turist kaybı var. Yılbaşından bu yana ise Antalya, İstanbul, Muğla, Aydın ve İzmir’in turist sayısında 2.2 milyon kişi azalma var. Umarız, dokuz günlük tatil kararı sezona iyi bir başlangıç yapamayan turizm sektörümüzün sıçramasına olanak tanır” dedi.

Ülkede gerçekleştirilen terör eylemleri ile komşularla yaşanan siyasi sorunlar nedeniyle bir tek turizm sektörünün değil ekonomiyi oluşturan tüm bileşenlerin etkilendiğinin altını çizen Elmasoğlu, “Hükümetimizden Türkiye’nin üzerinde dolaşan karabulutları bir an evvel dağıtacak acil eylem planlarını hayata geçirmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Ziyaret sonunda EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, Banu Bardük Yalçın’a derneğin plaketini takdim etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Üniversitesinde mezuniyet heyecanı yaşanacak
Sonraki Haber 2. Genç Sanat Günleri başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?