ANA SAYFA > İZMİR > Japonlar İZSU için geldi

Japonlar İZSU için geldi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Japonlar İZSU için geldi

İZSU Genel Müdürlüğü, kanalizasyon risk değerlendirme sistemi ve rehabilitasyon planı oluşturmak için Japonlarla işbirliği yaptı. Ortak çalışmayla, olası bir depremde İzmir'in su ve kanal sisteminin zarar görmemesi hedefleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü,  kentin kanalizasyon sistemi için risk yönetiminin ve varlık yönetiminin oluşturulması amacı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Sendai Belediyesi ile ortak çalışma başlattı.

Gerçekleştirdiği çevre yatırımlarıyla Türkiye’ye örnek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yürüttüğü bilimsel çalışmalarla kentin altyapısını güçlendirerek geleceğe hazırlıyor. İZSU son olarak, İzmir’deki kanal sisteminin risk değerlendirmesini yapmak ve ihtiyaç duyulması halinde yapılacak yatırımları belirlemek için önemli bir projeyi hayata geçirdi. Birçok kez büyük depremlere maruz kalmış Japonya’nın Sendai Belediyesi ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ortaklığında Japonya'dan gelen uzmanlar, İZSU'da çeşitli incelemeler yaptı. Japonya'dan gelen uzmanlar Tetsuya Mizutani, Eiji Hoshi, Koıki Komatsu, Hiroyuki Katou ve Mustafa Dervişoğlu, İZSU'nun halen devam eden projelerini yerinde inceleyerek saha denetimi yaptı, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Proje kapsamında, İzmir’deki kanal sisteminin işlevini korumak, risk değerlendirmesini yapmak ve mevcut sistemin yıpranma derecesini ölçmek için çalışmalar yürüten Japon uzmanlar ve İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, sözleşme çerçevesinde projenin 3 yıl süreceğini ifade etti. Çalışmalar kapsamında kanalizasyon risk değerlendirme sistemi uygulanarak risklere dayalı yatırımlar için karar verme kriterleri belirlenecek ve bir rehabilitasyon planı oluşturulacak. Bu çerçevede, olası bir depremde İzmir'in su ve kanal sisteminin zarar görmemesi hedefleniyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Burun kanamalarına dikkat
Sonraki Haber 5 turnuva, 5 madalya

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?