ANA SAYFA > SAĞLIK > Burun kanamalarına dikkat

Burun kanamalarına dikkat

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Burun kanamalarına dikkat

ENTO Kulak Burun Boğaz Cerrahi Tıp Merkezi doktorlarından Op.Dr. Fırat Demirtaşoğlu, burun kanamasının 10 dakika içerisinde durmaması halinde mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini söyledi. Demirtaşoğlu, burun kanamalarında tansiyon kontrolünün de yapılması uyarısında bulundu.

Yaz aylarında aşırı sıcaklar nedeniyle burun kanamalarında artış görülürken, İzmir'deki Özel ENTO Kulak Burun Boğaz Cerrahi Tıp Merkezi doktorların Op.Dr. Fırat Demirtaşoğlu burun kanamaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Burun kanaması yaşayan kişinin önce tansiyonunun ölçülmesi gerektiğine dikkat çeken Dr. Demirtaşoğlu, "Eğer burnu kanayan kişide yüksek tansiyona rastlanmazsa burun kanatlarına hafifçe baskı yapılarak baş öne eğilmelidir. Mümkünse burnun üzerine bir buz konmalıdır. Kanama 5-10 dakika durmazsa bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Burun kanaması, burnun girişinde damarların yırtılması sebebiyle  ya da burnun içerisini kaşıma, kabukları temizleme alışkanlığı nedeniyle oluşabilir" diye konuştu. 

BURUN DAMARLARINDAKİ GENİŞLEMEYE BAĞLI 

Alerji, sinüzit gibi rahatsızlıkların, burun eğriliklerinin ve  burun etlerinin normalden büyük olmasının burun kanamalarını tetikleyeceğini vurgulayan Op.Dr. Fırat Demirtaşoğlu, "Bu rahatsızlıklar da burun kanamalarını artırabilir. Sıcak hava burnun küçük damarlarında genişlemeye sebep olduğu için yaz aylarında kanama daha fazla olur" diye konuştu. 

 
 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İnovaLİG 2016’ya 115 Egeli başvurdu
Sonraki Haber Japonlar İZSU için geldi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?