ANA SAYFA > İZMİR > İzmirliler'in yardımları yerine ulaştı

İzmirliler'in yardımları yerine ulaştı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmirliler'in yardımları yerine ulaştı

Türkiye, Mayıs ayında yüzyılın en büyük sel felaketinin etkilediği Bosna Hersek'teki afetzedelere yardımlarını sürdürüyor

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin organizasyonunda toplanan iki tır dolusu mobilya malzemesi, Mayıs ayındaki sel felaketinin etkilediği Maglay şehrine bağlı Omerdino Polye köyündeki afetzedelere dağıtıldı.

Köyün tamamı, mayıs ayındaki sel felaketinde sular altında kalırken, vatandaşların evlerindeki mobilyalar da kullanılamaz hale gelmişti.
 
Proje Sorumlusu Tenzila Hasaniç, burada yaptığı açıklamada, yardımlarından dolayı dernek yetkililerine teşekkür ederek, Maglaylıların bu yardımlar ve işbirliğinden memnun olduklarını belirtti.
 
Maglay bölgesine mobilya yardımlarının çok sık yapılmadığını aktaran Hasaniç, bugüne kadar Maglay bölgesine iki kez mobilya yardımının ulaştığını, ikisinin de İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği aracılığıyla yapıldığını söyledi.
 
Dernek Başkanı Abdullah Gül, dernek olarak Maglay bölgesine yaptıklarını yardımları, daha önceden tanıştıkları Hasaniç ailesi üzerinden gerçekleştirdiklerini ifade ederek, ellerinden geldiği sürece Bosna Hersek'e ve Boşnaklara yardımcı olmaya devam edeceklerini kaydetti.
 
Köy sakinlerinden Ayka Hacişehiç de mayıs ayındaki felaketinin ikamet ettiği evin birinci katına büyük zarar verdiğini belirterek, daha önce bölgeye yapılan insani yardımların "kendilerine uğramadığını" savundu.
 
Hacişehiç, "Sel felaketinde her şeyimizi kaybettik. Beyaz eşyalarımız, mobilyalarımız kullanılamaz hale geldi. Daha önce yapılan mobilya yardımlarında bir televizyon sehpası almıştım, bugün de bir kanepe aldım" dedi.
 
Evinin birinci katı tamamen sular altında kalan Ramiz Vukoviç de yapılan yardımlar için yetkililere teşekkür ederek, en ufak yardımların dahi kendileri için çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.
 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 22.Uluslararası İzmir Avrupa Caz Festivali afişini arıyor
Sonraki Haber MHP İzmir yeni kadrosunu açıkladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?