ANA SAYFA > İZMİR > İzmirliler dışarıda yemeyi seviyor

İzmirliler dışarıda yemeyi seviyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmirliler dışarıda yemeyi seviyor

İzmir'de yapılan bir araştırmaya katılanların yüzde 57'si yeni açılan restoranları denemeyi tercih ettiklerini, yüzde 60.5'i hafta içi dışarıda yemek yediklerini bildirdi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Öğrencisi Talha Serdar Sezen tarafından bitirme tezi olarak yapılan 'İzmir'de yeme içme alışkanlıkları' başlıklı çalışmada, kentli insanın yeme içme davranışlarını ölçümledi. İzmir'de yaşayan 600 kişi üzerinden gerçekleşen çalışmada, katılımcıların yüzde 57'si yeni açılan restoranları denemeyi tercih ettiğini, yüzde 60.5'i hafta içi dışarıda yemek yediğini belirtti. Katılımcılardan yüzde 46.7'sinin akşam, yüzde 42.4'ünün öğle yemeklerini dışarıda yediği, kahvaltı için dışarıya çıkanların oranının yalnızca yüzde 4.5'te kaldığı ortaya çıktı. Çalışması hakkında bilgi veren Sezen, restoran sektörünün Türkiye'de de hızla büyüdüğünü vurgulayarak, şöyle dedi:

"Dışarıda yemek yeme yavaş yavaş popülerleşiyor ve bu durum alışkanlık haline geliyor. Bununla birlikte özellikle İzmir'i konu alan hiçbir çalışma yapılmamış. İzmir'de yeme içme alışkanlıklarını değerlendirmek istedim. Katılımcıların verdiği yanıtlara göre, İzmir'de gidilmesi tercih edilen en popüler 3 restoran türü, yüzde 22.65 ile kebap pide, yüzde 20.29 oranında fast food, yüzde 20.50 oranında da cafe/gastropub olarak sıralanıyor. Katılımcıların yüzde 22.33'ü sosyalleşme, yüzde 22.17'si zorunluluk, yüzde 16'sı da zaman kazanmak için dışarıda yemek yediğini belirtiyor. Katılımcıların restoran seçimini de etkileyen en önemli 3 sebep arasında da yemek kalitesi, fiyat ve menü çeşitliliği yer alıyor."

Ankete katılanların yüzde 44.5'nin yemeğe 11- 20 TL arasında, yüzde 23'ünün 21- 30 TL arasında harcadığını belirttiğini aktaran Sezen, yüzde 47.9'unun restoranlarda 60 dakikaya yakın zaman geçirdiğini kaydetti. Katılımcıların kötü yemek kalitesi, temiz olmaması ve uzun bekleme süreleri nedeniyle aynı restorana bir daha gitmediğini ifade eden Sezen, İzmirlilerin yüzde 57'sinin yeni açılan restoranlara, yüzde 47'sinin de sürekli aynı yerlere gittiğini belirttiğini söyledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP’li Sındır: Çevre katliamına ve talanına hayır!
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka transferlerine güveniyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?