ANA SAYFA > EKONOMİ > İzmirli STK’lara devlet destekleri anlatıldı

İzmirli STK’lara devlet destekleri anlatıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmirli STK’lara devlet destekleri anlatıldı

İzmir’de 57 Sivil Toplum Kuruluşu’nun bir araya gelerek kurduğu İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) Şubat ayı toplantısında, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri ile İzmir Sivil Toplumla İlişkiler Müdürünü ağırladı. Toplantıda İzmirli STK’lara, devletin sağladığı proje destekleri anlatıldı.

İSTOK Şubat ayı toplantısı “Proje Destekleri” temasıyla, İnsan-Der’in Işıkkent’te kurduğu Aşevi salonunda gerçekleşti. İZKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz ve İzmir Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Turgay Esen’in de konuk olarak katıldığı toplantıda STK temsilcileri, devletin sağladığı proje destekleri hakkında merak ettiklerini sorarak öğrenme imkânı buldu.

Şubat ayı dernekler faaliyetlerinin ve gündemin görüşülmesinin ardından söz alan İzmir Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Turgay Esen, İzmir’de kadın derneklerinin sayısının hem nitelik hem de nicelik olarak beklenenin çok altında kaldığını dile getirdi. Dernekler bünyesinde kurulan kadın kollarından ziyade kadınların kendi derneklerinin kurulmasının önemini vurgulayan Esen, “Toplumlarda kadın her zaman gelişmenin itici gücü olmuştur. Herhangi bir yasal düzenleme ya da toplumsal değişim noktasında erkeklerin ve derneklerdeki kadın kollarının taleplerinden ise kadın derneklerinin talepleri çok daha etkili ve güçlüdür. Bu gerçeği unutmadan İzmirli kadınların kendi dernekleri ile sivil toplum yaşamına katılımlarının önünü açmalıyız” dedi.

Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün proje desteklerine başvuru sürecinin başladığını da belirten Esen, sözlerine şöyle devam etti: “Bu bütçeden ne kadar çok pay alabilirsek, yaşadığımız kente o kadar çok hizmet etmiş oluruz. Fakat burada bizler sadece bir danışma ve denetleme pozisyonundayız, bu bütçeden pay alabilmek siz değerli derneklerimizin proje üreterek başvurmaları ile mümkün. Başvuru son tarihi olan Aralık ayına gelmeden, ne kadar hızlı bir şekilde başvurularımızı tamamlarsak, projelerin kabul edilebilirliği o kadar yükseliyor. İzmir için elimizi hızlandıralım”

Konuşmasına İZKA’nın Türkiye’de İstanbul ve Ankara’dan sonra sadece bulunduğu ilden sorumlu olan 3. ve son Kalkınma Ajansı olduğunu belirterek başlayan İZKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz, tüm sivil toplum kuruluşlarının projelerini beklediklerini dile getirdi. Özellikle belli bir hedefe yönelmiş ve uzun vadede kazanımlar sağlayacak güdümlü projelerin destek alma ihtimalinin daha yüksek olduğunu aktaran Yavuz, kurum olarak bu konuda İzmirli STK’lara her türlü yardım ve danışmanlık yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

İzmirli STK’lar ile önümüzdeki süreçlerde Sosyal Gelişim Projeleri’nin destekleneceği bilgisini de paylaşan Yavuz, İZKA olarak bu alana yeni girmekteyiz. İzmirli STK’ların bu alanda güzel ve iyi projeler gerçekleştirerek yaşadığımız kente ve hemşehrilerimize faydalı olacağımıza inancım tam” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından soru cevap kısmında İzmirli STK temsilcileri, projelere başvuru koşulları ile ilgili merak ettikleri hususları üzerine kurum müdürlerimize sorularını yöneltti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaymakam Çalışır okul gezilerini sürdürüyor
Sonraki Haber Tunç Soyer: Foça'da harikalar yaratacağız

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?