ANA SAYFA > İZMİR > Tunç Soyer: Foça'da harikalar yaratacağız

Tunç Soyer: Foça'da harikalar yaratacağız

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tunç Soyer: Foça'da harikalar yaratacağız

Millet İttifakı'nın Foça Belediye Başkan Adayı Fatih Gürbüz için Gerenköy Mahallesi'nde hazırlanan seçim irtibat ofisi, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer tarafından açıldı. Miting havasında gerçekleşen seçim ofisi açılışında kalabalığa hitap eden Tunç Soyer, "Biz, kardeşim Fatih Gürbüz ile birlikte Foça'da harikalar yaratacağız" dedi.

Belediye Başkan Adayı Fatih Gürbüz, Gerenköy'de büyük bir coşkuyla karşılandı. Açılışa gelen çok sayıda vatandaş ellerinde CHP ve İYİ Parti bayraklarıyla karşıladıkları Tunç Soyer ile Fatih Gürbüz'e sevgi gösterisinde bulundu.

Şölen havasında geçen törende, CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım'ın açılış konuşmasının ardından söz alan  İYİ Parti Foça İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Bike ve  Gerenköy Belediyesi eski Başkanı Orhan Bora, Tunç Soyer ve Fatih Gürbüz için birer destek konuşması yaptı. Daha sonra alkışlar eşliğinde mikrofonu alan Foça Belediye Başkan Adayı Fatih Gürbüz projelerinden bahsederek, Gerenköy'ün kalkınacağını söyledi.

Fatih Gürbüz'ün konuşmasının ardından söz alan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Fatih Gürbüz'ün Gerenköy halkına proje bazında verdiği sözlerin tamamına kefil olduğunu söyledi.

Soyer, "Hiç kuşkunuz olmasın, Fatih kardeşimin söylediklerinin hepsini yapacağız" dedi ve ekledi: "Gerenköy Ovası'ndaki deşarj kanallarını mutlaka düzenleyeceğiz. Kanalizasyonsuz yapı bırakmayacağız. Altyapı yatırımlarını tamamladığımızda, Gerenköy daha yaşanabilir bir yer olacak. Önümüzdeki dönemde yağmur suyu ve deşarj sorunu olan tek bir nokta kalmayacak."

Tarımın önemine değinen Tunç Soyer, "Derya içinde olup, deryayı bilmeden yaşayan balık misali yaşıyoruz bu topraklarda" diyerek sözlerine şöyle devam etti: "Bu coğrafyanın bize bahşettiği olanaklarla alakasız bir yaşam kalitesi seviyesinde yaşıyoruz. Tepemizde bu güneş, önümüzde bu akvaryum gibi deniz ve bu böylesine bereketli topraklar var iken hiçbirimiz bu yaşam seviyesini hak etmiyoruz."

Tarımdaki potansiyeli harekete geçirmenin mümkün olduğunu söyleyen Soyer, "İlkokula giderken öğretmenlerimiz bize, Türkiye'nin dünyada kendi kendine yeten 7 ekonomiden biri olduğunu söylerdi. Peki bugün hangi noktadayız? Allah aşkına ne oldu da biz samanı, gübreyi, hayvanı, yeşil mercimeği ithal eder hale geldik. Büyük afetler, kuraklıklar mı yaşadık da bu noktaya geldik. Hayır. Bu taktiri ilahi değildir, takdiri idaridir. Yönetenler bizi böyle yönetiyorlar. Bunu tercih ediyorlar. Bizim yoksullaşıyor olmamızı zerre kadar umursamıyorlar. Sıkılmıyorlar, utanmıyorlar ve bize bunu layık görüyorlar. Biz de diyoruz ki, yerelden başlayarak bu hikayeyi değiştireceğiz, hak ettiğimiz yaşam seviyesine bu olanakları seferber ederek, kullanarak çıkacağız"

Verdiği çeşitli örnekler üzerinden Foça ile Seferihisar'ın birbirine konum olarak çok benzediğine işaret eden Tunç Soyer,  Seferihisar'da yazılan başarı hikayesine değinerek, şunları söyledi: "10 sene önce biz Seferihisar'da yola çıktığımızda, doğrusu bize rehberlik eden kimse yoktu. Biz kendi kendimize bir hikaye yazmaya çalıştık. Şimdi o hikayeyi nasıl yazdığımızı ve nasıl yazacağımızı çok iyi biliyoruz. Üstelik bir de nasip olursa, şu Büyükşehir Belediye Başkanlığı  koltuğuna oturup, bu hikayeyi oradan Foça için, Gerenköy için, İzmir için yazmak var. O hikayeyi tıkır tıkır yazacağız. Çünkü biz bunu yaşadık, yaptık ve oldu. Şimdi de Foça için yapacağız, Gerenköy için yapacağız. Ve en önemlisi o zaman yaptığımız hataları, eksikleri  yapmadan yapacağız. Üstelik de Büyükşehir  Belediyesinin imkanlarıyla. Dolayısıyla Foçalıların içi rahat etsin, elimiz buraya dokunacak, elimiz bu hikayeyi değiştirecek."

Kendisini dünyanın en şanslı adamı gibi hissettiğini  ifade eden Soyer, "19 Mayıs 1919'un yüzüncü yılında, Allah nasip ederse ben o koltukta oturuyor olacağım. 29 Ekim 2023 tarihinde, yani Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında da ben o koltukta oturuyor olacağım. Ne olacak biliyor musunuz, biz 19 Mayıs 2019'dan başlayarak, 29 Ekim 2023'e kadar,  Cumhuriyetin  değerlerini,  Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini, bütün Türkiye'ye yeniden, yeniden, yeniden,  yeniden anlatacağız. Yeniden anlatacağız, yeniden anlatacağız,  yeniden anlatacağız. Diyeceğiz ki, bakın arkadaş bu memlekette nefes alıp yaşıyorsan,  ekmek yiyorsan onlara borçlusun, aklını başına al. İzmir bunu anlatacak. Öyle güçlü anlatacağız ki, Türkiye'yi takacağız arkamıza yepyeni bir dünyaya taşıyacağız."

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılış kurdelesi kesildi.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmirli STK’lara devlet destekleri anlatıldı
Sonraki Haber Kaf Kaf filede Balıkesir'de mutlu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?