ANA SAYFA > İZMİR > İzmirli çocuklar robot üretti

İzmirli çocuklar robot üretti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmirli çocuklar robot üretti

İzmir Üstün Zekalılar Eğitim Merkezi’ndeki potansiyeli yüksek çocuklar ürettikleri robot projesiyle Uluslararası FLL (First Lego League) organizasyonuna katılıyor. 85 ülkede 27 bin takımın katıldığı organizasyona birçok devlet başkanı ve ünlü isimler de destek oluyor.

FLL First Vakfı ve LEGO firması her yıl dünya gündemine ait farklı bir temaya dikkat çekmek ve çözüm üretmek için Türkiye’de Bilim Kahramanları Derneği organizasyonuyla 9-16 yaş arası çocuklara süreç odaklı etkinlikler düzenliyor. Bu yılın teması olan “Çöpe Çözüm, Çöple Çözüm” kapsamında İzmirli potansiyeli yüksek çocuklar Üstün Zekalılar Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirdikleri çalışma ile atık pil konusuna dikkat çekmek isteyerek bir robot projesi üretip sorunun çözümüne katkı sunmak üzere bilimsel bir çalışmayı hayata geçirmeye hazırlanıyor.

ATIK PİLLERLE ÜCRETSİZ ULAŞIM

Atık pillerin toplanması konusunda halkı teşvik etmek için metro, otobüs ve vapur gibi toplu ulaşım araçlarının bulunduğu istasyonlara elektronik pil toplama kutuları yerleştirerek ulaşımı ücretsiz getirmeyi hedeflediklerini belirten çocuklar, projenin hayata geçirilmesi halinde elektronik atık pil kutularına belirli sayıda pil atılması durumunda ücretsiz biniş hakkına sahip olabilmek için yerel yöneticilerle görüşerek projeyi kent yaşamına da kazandırmayı planlıyor.

FARKINDALIK YARATMAYI AMAÇLIYORUZ”

İzmir Üstün Zekalılar Eğitim Merkezi’nin "Robotun Dibi" adı verdiği proje takımı Cumartesi günü yapılacak FLL turnuvasına katılarak bu proje ile İstanbul’da gerçekleşecek Türkiye genel elemelerine katılmayı planlıyor. Uluslararası turnuvada Türkiye’yi temsil etmek istediklerini belirten Üstün Zekalılar Eğitim Merkezi Operasyon Müdürü Derya Şafak; “Projemiz 85 ülkede gerçekleşen uluslararası bir turnuvada başarıya ulaşırsa önce Türkiye daha sonra uluslararası arenada boy gösterecek. Ancak turnuvada başarılı olmasından ziyade biz, çocuklarımızın kendi ürettikleri bu robot ile çevresel etkilere yönelik farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Çocuklarımıza daha yaşanabilir bir İzmir için katkı sağlamasını ve sürdürülebilir projeler uygulayarak İzmirlilerin bilinçlenmesini sağlayacak sorumluluklar da yüklüyoruz” şeklinde konuştu.

PROJEYE KENT KONSEYİ DESTEĞİ

Projeyi yerinde görerek inceleme ve değerlendirme fırsatı yakalayan İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, robot projesini hayata geçirmeyi başaran potansiyeli yüksek çocukları tebrik ederek kurum yetkililerini bu başarılı çalışmaya ön ayak oldukları için teşekkür etti. Gruşçu “İzmir, çocuklarıyla, gençleriyle, kadınlarıyla çığır açan ve donanımlı insan yapısıyla içinde büyük bir cevher taşıyan bir şehir. Bunun en güzel örneğini bu altın çocukların projelerinde de görüyoruz. Biz, İzmir Kent Konseyi olarak bu kent için çalışmak ve üretmek isteyen kurum ve kuruluşlarımızın daima yanında olacağız. Bir sivil toplum kuruluşu olarak böylesi bir çalışmayı geliştirerek iş birliği içinde olmak isteyen vakfımızı başarılı çalışmalarından ötürü tebrik ediyor, önümüzdeki süreçte kent için üreten ve geliştiren çalışmalara beraber imza atmayı temenni ediyorum.” diye konuşarak haftasonu gerçekleşecek turnuvada eğitim merkezinin temsilcilerine başarılar diledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Unutulmuş Türk motifleri görücüye çıktı
Sonraki Haber Tarım ve hayvancılığın kalbi Fuar İzmir’de atıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?