ANA SAYFA > EKONOMİ > İzmir’in OSB başarısı Irak’a rol model oldu

İzmir’in OSB başarısı Irak’a rol model oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir’in OSB başarısı Irak’a rol model oldu

Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Dr. Hisham Al- Alawi’nin Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı ziyaretinde gündem İzmir’in organize sanayi bölgelerindeki başarısı oldu. EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi, “Irak’ın Bağdat kentinde bir OSB kurulması planlanıyor. Büyükelçi Al- Alawi, İzmir’in bu konudaki başarı ve tecrübesinden faydalanmak istediklerini, İzmir’in OSB’ler konusundaki başarısının Irak için bir rol model olduğunu belirtti” dedi.

Bu konuda önümüzdeki günlerde detaylı çalışma yapılmasının kararlaştırıldığı ziyarette ayrıca iki ülke arasında 10 milyar doları bulan ticaret hacminin içinde İzmir’in 133 milyon dolarlık payının şehrin potansiyelini yansıtmadığı, bu rakamı yukarılara çekmek için her iki tarafın da işbirliğine hazır ve istekli olduğu ifade edildi. İzmir ile ilişkileri geliştirmek adına işbirliği ve yatırım imkanı olduğu düşünülen 12 sektör belirlediklerini belirten Büyükelçi,  Irak ile İzmir arasındaki işbirliğini artırma konusunda çalışmaya devam edeceğini, kısa bir süre içinde de İzmir’de bir iş forumu düzenleme konusunda girişimde bulunmayı düşündüklerini söyledi. Al-  Alawi İzmir’in OSB’lerdeki başarılarını yakından takip ettiklerini dile getirerek  “Bu konudaki tecrübe, deneyim ve birikimlerinizi Bağdat’ta kurulacak OSB’de aktarmak için Aralık ayında İzmir OSB’lerinin başarılarını yerinde görmek ve incelemek için işadamı ve bürokrat heyetiyle ziyaret planlıyoruz” diye konuştu. EBSO Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi de  “Irak’ın da bulunduğu Ortadoğu bölgesinin kalkınma hamlesi başlatma ihtiyacı var. Bu konuda işbirliği imkanlarını tespit ederek işe başlayacağız. Bu çalışmaların neticelenmesinin ardından ortak bir iş forumu gündeme gelebilir” dedi.

Ziyaretin sonunda ayrıca EBSO Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi, Büyükelçi Alalawi’ye EBSO ve İzmir OSB’leriyle ilgili tanıtım dökümanı verdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Caher Dudayev Bulvarı’nda tramvay çalışması için geçici trafik düzenlemesi
Sonraki Haber Emir Sultan’da tarihi dokunuş

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?