ANA SAYFA > OKUYUCU MEKTUBU > İzmir'in izcileri, eğitimlerini tamamladı

İzmir'in izcileri, eğitimlerini tamamladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'in izcileri, eğitimlerini tamamladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli ve Uzundere Çocuk Gençlik Merkezi’ndeki öğrenciler, 12 haftalık izcilik eğitimini 5 günlük Gümüldür yaz kampı ile noktaladı. İzcilik disiplini aşılanan gençler, sosyalleşme ve özgüven kazanma konusunda önemli adımlar atarken, zararlı alışkanlıklardan uzak duracaklarına da söz verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aile ve Gençlik Merkezi Şube Müdürlüğü’ne bağlı Çiğli ve Uzundere Merkezi’nde izcilik eğitimi alan öğrenciler, derslerde öğrendiklerini uygulamak ve izci kardeşleriyle kaynaşmak amacıyla “İzciler Kampı”nda bir araya geldi. Gümüldür’de düzenlenen yaz kampına, izciler ve aileleri olmak üzere yaklaşık 100 kişi katıldı. Sabah erken saatlerde kalkarak spor yapan, yüzen, gün içinde de resim, heykel ve yaratıcı drama çalışmalarına katılan genç izciler, kampta unutamayacakları bir yaz tatili geçirdi.

Kamp ateşi yakıldı
Ünlü sanatçı Şener Şen’in “Hababam Sınıf Tatilde” filmindeki sesi ve Hababam Sınıfı müziği eşliğinde her sabah saat 07.00’da kalkan “yavrukurtlar”, güne sporla başladı.  İzcilerin “Sabah Kalk”, “İzci Şendir Arkadaş” şarkılarını da söyleyen kamp sakinleri, daha sonra sabah teftişine hazırlandı. İzci liderleri tarafından çadırlar tek tek gezilerek selam duruldu. İzciler kamp boyunca denize girerek; resim, heykel yaparak ve yaratıcı drama çalışmalarına katılarak hem keyifli hem de kaliteli zaman geçirdi. Hep birlikte yemekler yenildi, sohbetler edildi. Kampın son akşamı ise farklı bir telaş yaşandı. İzci kıyafetlerini giyen yavrukurtlar, kamp ateşi yakmak için sahilin yolunu tuttu.  İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Aytuğ Balcıoğlu’nun da katıldığı etkinlikte ateşin çevresinde bir araya gelen “Çocuk ve Gençler Oymağı” izci şarkıları söyledi;  şiirler okudu ve gösteri yaptı.

Hedefler gerçekleşti
Kamp boyunca yaşadıkları deneyimlerle genç bireylerin kendilerine güvenlerinin geldiğini belirten İzci Lideri Esin Akgür, “12 hafta süren izcilik eğitiminde çocuklarımıza izcilik disiplinini aşılamanın yanında sosyalleşme, özgüven kazanma, disiplinli yaşama, zararlı alışkanlıklardan uzak durma, birey olarak kendi başlarına ayakta durma gibi hedefler üzerine durduk.  Bu eğitimin sonuna geldiğimizdeyse hedeflerimizi gerçekleştirmiştik” dedi. 
Akgür, çocukların ve ailelerinin devamını istediği bu kampın geleneksel hale getirilmesi ve uluslararası platforma da taşınmasını arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

Tüm Türkiye’ye örnek olsun
Çocukların 5 gün boyunca doyasıya eğlendiği neşeli, huzurlu ve bol aktiviteli bu ortamı çok etkileyici bulduklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, “Bu kampta çocuklarımızın kendilerine güveni geldi. Her dakikalarını dolu dolu geçirdiler. Tek kelimeyle mükemmeldi. Bu kampın bütün Türkiye’ye örnek olmasını diliyoruz” diye konuştu. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KARGEM'in büyük başarısı
Sonraki Haber Sındır: ''Polislerimiz, milli iradenin gasp edilmesini önledi''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?