ANA SAYFA > EKONOMİ > İzmir'in ''girişimci kadınları'' sertifikalarını aldı

İzmir'in ''girişimci kadınları'' sertifikalarını aldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'in ''girişimci kadınları'' sertifikalarını aldı

Japonya ile Ticari ve Kültürel İlişkileri Geliştirme Derneği (JTKİD) tarafından Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ve KOSGEB işbirliği ile İzmir Ticaret Borsasının desteğiyle başlatılan "Fikrim Geleceğim Kadın Girişimci Eğitim Programı'nda eğitim alan 30 kadın düzenlenen törenle girişimcilik sertifikasını aldı.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli törende yaptığı konuşmada, Türkiye gerçekten gelişmiş bir ülke olmak istiyorsa daha fazla kadın istihdamına ve girişimciye ulaşmak zorunda olduğunu belirtti.

Kadınların küresel rekabette yeterince istifade edilemeyen değerli bir güç olduğunu vurgulayan Kestelli, "Türkiye'de kadın girişimci oranı yüzde 7 değil de, gelişmiş ülkelerdeki gibi yüzde 25'lerde olsaydı, kadınların iş gücüne katılımı yüzde 31 değil de, yüzde 50 olsaydı bugün çok daha gelişmiş, müreffeh bir ülke olurduk" dedi.

Kestelli, devletin, kamu alımlarında kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık düzenlemesi yapılması, kadın girişimcilerin finansmana ve bilgiye erişimini kolaylaştıracak adımların atılması ve icracı bir makamın oluşturulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Girişimci kadınlardan Pelin Pelis ise konuşmasında şirketine nasıl start verdiğini ve eğitimin kendisine vermiş olduğu katkıları anlatarak diğer girişimci adaylara önerilerde bulundu.

Konuşmaların ardından, 85 saatlik ücretsiz girişimcilik eğitimi başarıyla tamamlayan kadın girişimcilere sertifikaları dağıtıldı. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Orquesta Buena Vista Social Club Çeşme'de...
Sonraki Haber Foça fotoğrafları görücüye çıktı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?