ANA SAYFA > EKONOMİ > İzmir'in genç tasarımcıları İstanbul'da görücüye çıkacak

İzmir'in genç tasarımcıları İstanbul'da görücüye çıkacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'in genç tasarımcıları İstanbul'da görücüye çıkacak

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (DEÜ GSF), Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) arasında imzalanan protokolle, fakültenin öğrencileri 4 – 6 Şubat 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan IFEXPO - İstanbul İç Giyim, Çorap Fuarı’nda tasarımlarını sergileme fırsatı bulacak.

DEÜ GSF’de gerçekleştirilen protokol imza törenine fakülte dekanı Prof. Dr. Halil Yoleri, Tekstil Tasarım Anasanat Dalı Başkanı Prof. Nesrin Önlü, Yrd. Doç. Nevbahar Göksel ile MHGF Başkan Yardımcısı ve EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden katıldı.

Öğrencilerin kendilerini motive edecek ve çalışmalarını gösterme imkanı tanıyacak olan protokolün imza töreni sonrasında açıklama yapan EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, moda tasarım öğrencilerinin geçtiğimiz yıl 76 ülkeden gelen sektör temsilcilerinin yer aldığı IFEXPO’da defile yaparak kendilerini gösterme fırsatı bulduğunu belirterek projeden oldukça memnun kaldıklarını ve öğrencilerin bu yıl da fuarda yerlerini alacaklarını söyledi.

Geleceğimize yatırım yapıyoruz

İmzalanan protokolle öğrencilerin çizimlerinin bünyelerindeki firmalar tarafından ürün haline getirilmesini sağlayacaklarını anlatan Özden, “Buradan bizlere destek olan sanayicilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tasarımcı adaylarımıza yapacağımız her desteğe bizlerin yarınlarını garanti altına alacak yatırım olarak görüyoruz. Geçtiğimiz aylarda DEÜ GSF öğrencilerine derneğimiz organizasyonuyla firmalarımıza teknik bir gezi yapmıştık. Ziyaretimiz ardından çalışmaya başlayan öğrencilerin çizimlerinde çok yaratıcı tasarımlar ortaya çıktı. Çizimler elenerek seçilenler parçalar üretilecek. Gerçekleştirilecek defilede iç giyim, gecelik, pijama, ev giyimi tasarımları yer alacak. Bu fuar organizasyonu ile öğrencilere verdiğimiz destekleri taçlandıracağız” diye konuştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Türkiye'de 10 milyon binanın güçlendirilmesi gerekiyor
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, Banvit'e kaybetti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?