ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > İzmir’in en güzel renkleri 6’ncı kez ödüllendirildi

İzmir’in en güzel renkleri 6’ncı kez ödüllendirildi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir’in en güzel renkleri 6’ncı kez ödüllendirildi

İzmir Üniversitesi ve İzmir Suluboya Ressamları Derneği tarafından 6’ncı kez düzenlenen Ulusal İzmir’in Renkleri Resim Yarışmasında Umur Somalı ve Birgül Ergün’ün eserleri birinciliğe layık bulundu.

Türkiye’nin sadece İzmir’i konu alan tek resim yarışması olma özelliğini 6’ıncı yılında korumaya devam eden Ulusal İzmir’in Renkleri Resim Yarışması sonuçlandı. Duayen eğitimci Necdet Doğanata anısına İzmir Üniversitesi ve İzmir Suluboya Ressamları Derneği tarafından düzenlenen yarışmada 145 sanatçının 237 eseri değerlendirildi. Suluboya, Likit Suluboya, Lavi, Yağlıboya ve Akrilik kategorilerinde yarışan eserler arasından Yağlıboya Kategorisinde Birgül Ergün’ün, Suluboya Kategorisinde ise Umur Somalı’nın eserleri birinciliğe layık bulundu. Birincilere ödüllerini İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata takdim etti.

Ödül töreni, seçici kurulda da yer alan İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş’in konuşması ile başladı. Teknolojinin baş döndürücü hızla gelişimi, günlük koşuşturmalar ve stresli bir yaşamın günümüz insanı için sanatı daha da vazgeçilmez bir hale getirdiğini ifade eden Erciyeş, “Toplumları ancak güzel sanatlar aracılığı ile yüksek bir kültür düzeyine eriştirebiliriz. Toplumsal çöküntülerin temelinde yatan duyarsızlık da ancak sanatla duyarlı hale gelebilir. Bu nedenle İzmir Üniversitesi olarak kurucu Mütevelli Heyet Başkanımızın Necdet Doğanata’nın izinden gidiyor, bilimsel bilgi ve teknolojinin gelişimi kadar sanata da katkıda bulunmaya çalışıyoruz” dedi.

Yarışmaya katılan eser kalitesinin her yıl yükseldiğine konuşmasında değinen İzmir Suluboya Ressamları Derneği Başkanı Nimet Topkaç ise geniş bir yaş skalasındaki katılımcı kitlesini kucaklayan yarışmanın uzun yıllar İzmir Üniversitesi ve değinen İzmir Suluboya Ressamları Derneği işbirliğinde düzenlenmeye devam etmesini temenni etti.

Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata, Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim Doğanata, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Merdan Hekimoğlu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Ulufer Teker ile Dernek Başkanı Nimet Topkaç tarafından dereceye girenlere ödüllerinin takdim edilmesinin ardından tören sona erdi ve Necdet Doğanata Sanat Galerisi’nde, sergilenmeye eser bulunan eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Eserler,

07 Mayıs’a kadar İzmir Özel Fatih Koleji Yerleşkesinde bulunan Necdet Doğanata Sanat Galerisi’nde sergilenecek.

Ödül kazananlar

SULUBOYA TEKNİKLERİ KATEGORİSİNDE

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ: UMUR SOMALI

İKİNCİLİK ÖDÜLÜ: DİLARA ÖZÜÇELİK

ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ: GÖNÜL AKTAN

JURİ ÖZEL ÖDÜLÜ: ÜMRAN UĞAN

İZMİR SULUBOYA RESSAMLARI DERNEĞİ ÖZEL ÖDÜLÜ: BİRAN ÖZAKSOY

NECDET DOĞANATA ÖZEL ÖDÜLÜ: NEZİHE DİLLİOĞLU
İZMİR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖDÜLÜ: SALİH AYDIN

YAĞLIBOYA TEKNİKLERİ KATEGORİSİNDE

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ: BİRGÜL ERGÜN

İKİNCİLİK ÖDÜLÜ: SELMA TOP

ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ: YEŞİM GÜLSEVEN

JURİ ÖZEL ÖDÜLÜ: ECE BÜŞRA ERYILMAZ

İZMİR SULUBOYA RESSAMLARI DERNEĞİ ÖZEL ÖDÜLÜ: BARIŞ BANAZ

NECDET DOĞANATA ÖZEL ÖDÜLÜ: NECLA DEMİR
İZMİR ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖDÜLÜ: AYFER ADIBELLİ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Belediyesi'nden 1500 çalışanla 1 Mayıs yemeği
Sonraki Haber Arda'nın ''Sessiz Çığlık''ı ayakta alkışlandı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?