ANA SAYFA > SPOR > İzmir’in devleri, ''demokrasi'' için ter döktü

İzmir’in devleri, ''demokrasi'' için ter döktü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir’in devleri, ''demokrasi'' için ter döktü

İzmir’in dev kulüpleri Karşıyaka, Göztepe, Altınordu ve Altay, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından İZVAK öncülüğünde düzenlenmesine karar verilen 15 Temmuz Demokrasi Kupası’nda bir araya gelerek bu kez demokrasi ve kardeşlik için ter döktü.

Ülkemizde yaşanan 15 Temmuz darbe girişimin ardından oluşan barış ve kardeşlik ortamı, İzmir Spor Kulüpleri Birliği ve Geliştirme Vakfı (İZVAK) öncülüğünde yeşil sahalara da taşındı. Demokrasi’ye sahip çıkmak ve darbe girişiminde ölen şehitlerin anısını canlı tutmak adına 4 farklı karma takım halinde sahaya çıkan Karşıyaka, Göztepe, Altınordu ve Altay’lı futbolcular, yeşil sahadan tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajı vererek ülkemizin demokrasisine sahip çıktılar. Turnuva’ya İzmir’in diğer spor kulüpleri Bucaspor, İzmirspor, Menemen Belediyespor, Tire 1922 ve Bergama Belediyespor da destek verdi.

Atatürk Stadyumu’nda organize edilen Demokrasi Kupası’nda, tribünlerde de dostluk ve kardeşlik havası hakimdi. Kulüp başkanlarının da yan yana izlediği Demokrasi Kupası'nda, Ay-Yıldızlı bayraklarıyla kapalı tribünlere gelen binlerce İzmirli, hep birlikte güzel görüntüler sergiledi. Stadın açık tribününde ise Türk Bayrağı’nın yanı sıra, Mustafa Kemal Atatürk, Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli’nin posterleri sıralandı. Liderlerin fotoğraflarının altında, tüm İzmir kulüpleri ve İZVAK adına “Demokrasi adına teşekkürler” mesajı yer aldı.

4 takım tek yürek

4 takımın oyuncularının 45’er dakikalık 2 maç yaptığı turnuvada, Kırmızı 1, Kırmızı 2, Beyaz 1 ve Beyaz 2 olmak üzere 4 karma takım yer aldı.

Turnuva’da ilk maçta Kırmızı Takım 1 ile Beyaz Takım 2 karşı karşıya geldi. Beyaz Takım 1’in 3-0 kazandığı 45 dakikalık mücadele goller 8. Dakikada Karşıyakalı Bartu Umut, 24. Dakikada Göztepeli Famoussa Kone ve 32. Dakikada yine Göztepeli Fatih Kuruçuk’tan geldi.

Kırmızı Takım 2 ile Beyaz Takım 1'in karşılaştığı mücadeleyi ise, Beyaz Takım 1 37. dakikada Altaylı Serhat Kot'un ayağından bulduğu golle kazandı. Beyaz Takım 1'in kalesini koruyan Karşıyaka'nın genç file bekçisi Erhan Erentürk de, kritik kurtarışlarıyla göz doldurdu.

Oynanan 2 karşılaşmanın ardından, turnuvada mücadele eden 4 takıma da bu anlamlı günün anısına 15 Temmuz Demokrasi Kupası verildi.

Turnuvada takımlar ise şöyle şekillendi.

Kırmızı Takım 1

Göktuğ Bakırbaş (Göztepe), Orhan Ağsay (Altay), İsmail Can Üzüm (Göztepe), Recep Yemişçi (Altınordu), Metin Peker (Karşıyaka), Emre Balcı (Altay), Mustafa Değirmenci (Karşıyaka), Alican Özfesli (Altınordu), Göksü Türkdoğan (Altınordu), Hakan Barış (Göztepe), Furkan Deniz (Altay)

Yedekler: Yiğit Yavuz (Karşıyaka), Fehim Serçe (Karşıyaka) Teknik Direktör: Soner Tolungüç

Kırmızı Takım 2

Alper Çakır (Altay), Emrecan Coşkun (Göztepe), Yusuf Acer (Altınordu), Çağrı Dişsiz (Altay), Fatih Öztekin (Karşıyaka), Soner Dikmen (Göztepe), Barış Alıcı (Altınordu), Muhammed Özvardar (Altay), Hakan Kuş (Karşıyaka), Musa Caner (Altınordu), Burak Çolak (Göztepe)

Teknik Direktör: Okan Buruk

Beyaz Takım 1

Erhan Erentürk (Karşıyaka), Tugay Kılcalı (Karşıyaka), Kadir Yazıcı (Altay), Sinan Osmanoğlu (Altınordu), Cemil Vatansever (Göztepe), Kenan Karışık (Altınordu), Emre Aygün (Göztepe), Anıl Çıracı (Karşıyaka), Murat Uluç (Altay), Serhat Kot (Altay), Erdoğan Yeşilyurt (Altınordu)

Yedekler: Oğuzhan Uslu (İzmirspor)

Teknik Direktör: Hüseyin Eroğlu

Beyaz Takım 2

Murat Hocaoğlu (Altınordu), Yusuf Yalçın Arslan (Altınordu), Onur Kıntaş (Karşıyaka), Fatih Kuruçuk (Göztepe), Ulaşn Zengin (Altay), Harun Atalay (Karşıyaka), Yolcu Mansız (Altay), Lokman Gör (Göztepe), Famoussa KONE (Göztepe), Okan Şahingöz (Karşıyaka), Bartu Umut (Karşıyaka)

Yedekler: Batuhan Türk (Altay)

Teknik Direktör: Serdar Sabuncu

 

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KSK'den ''Destek Kampanyası'' açıklaması
Sonraki Haber Erkeklerde saç dökülmesinin sebebi testosteron

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?