ANA SAYFA > İZMİR > İzmir’e yakışan hizmet

İzmir’e yakışan hizmet

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir’e yakışan hizmet

İzmir Büyükşehir Belediyesi, uzak kentlere defnedilecek vatandaşlar için başlattığı “havayoluyla ücretsiz taşıma” uygulamasıyla 1,5 yılda 1.200 cenazeye hizmet verdi. Cenaze törenlerine büyük hız kazandıran sistem, acılı ailelere az da olsa moral verdi.

Vatandaşların acılı günlerinde cenaze işlemlerini kolaylaştırmak adına örnek uygulamalar hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, havayoluyla ücretsiz nakil hizmetiyle de ekonomik gücü olmayan vatandaşlar için büyük kolaylık sağladı. 

2014 yılı Aralık ayında başlayan örnek uygulama ile şehir dışına Türk Hava Yolları aracılığıyla 1.200 cenaze taşındı. Türkiye’deki ilk örneklerden biri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu ücretsiz hizmetinden yararlanan vatandaşların sayısı da giderek arttı. İlk yıl havayolu ile taşınan cenaze sayısı ayda 15 iken, bu rakam son aylarda 75’e çıktı. Daha önce ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşların cenazesini karayolu ile yine ücretsiz taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, havayolu uygulamasıyla hem zamandan kazandı hem de uzak yerlere karayolu ile gidildiğinde artan maliyeti düşürmüş oldu.

Tek kullanımlık tabutlar
Vatandaştan hiçbir ücret almadan cenazenin hazırlanarak havaalanına ulaştırdıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı yetkilileri, “Cenaze istenilen şehre ulaştığında, aileleri ilgili belediyeyi arayarak cenazeyi nakledebiliyor. Ege Bölgesi’ndeki yerleşimlere ise karayolu ile cenaze taşıyoruz. Amacımız acılı vatandaşlarımızın zor günlerinde yanlarında olmak, onlara en iyi hizmeti verebilmek”  diye konuştu. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, havayolu ile taşınan cenazelerdeki “tek kullanımlık tabutları” Yeni Şakran Cezaevi’nde yaptırıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ''Süt, patates, şimdi de hayvanlarda öldürücü hastalık''
Sonraki Haber Yassıcaada seferleri başlıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?