ANA SAYFA > İZMİR > İzmir'de yaşam Atatürk için durdu

İzmir'de yaşam Atatürk için durdu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'de yaşam Atatürk için durdu

ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yıldönümünde, İzmir'de de törenle anıldı. Saat 09.05'te hayatın durduğu kentte, bayraklar yarıya indirildi, Atatürk için saygı duruşunda bulunuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yoğun trafik nedeniyle törene yetişmek için araçtan inince protokoldeki yerine koşup geçti.

İzmir'deki Atatürk'ü anma törenleri Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Atatürk Anıtı'na Vali Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu çelenk bıraktı. Törene eski milletvekillerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri, üniversitelerin rektörler ve kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri, askeri yetkililer ve öğrenciler de hazır bulundu. Protokol, Atatürk heykeline çelenk koydu.

Atatürk'ün aramızdan ayrıldığı saat 09.05'te bayraklar yarıya indirildi, herkes aynı anda Ulu Önder için saygı duruşunda bulundu. Aynı anda sirenler ve taşıt kornaları çaldı, araçlarından inen, işyerlerinin balkonuna çıkan vatandaşlar da saygı duruşunda durdu. Tören sırasında protokole giren işadamı Şevki Figen'i görevliler uyardı. Görevlilere "Ben 92 yaşındayım. Bana ne protokolden?" yanıtını veren işadamı, daha sonra arka sıralara geçti. Törene gelenlerden 70 yaşındaki Fatma Çoban da Atatürk Anıtı'nın arka bölümünde Kuran-ı Kerim'den Yasin suresini okudu.

Törende yoğun güvenlik önlemleri alındı, yüksek binaların çatılarına kesin nişancılar yerleştirildi. Meydandaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, sona erdi. Atatürk'ün ölüm saatinde kentin silge meydanı olan Konak'ta zaman durdu. Yüzlerce vatandaş, saygı duruşunda bulundu. LED ekranlara Atatürk'ün fotoğrafları kondu. Törenlerin ardından Atatürk heykelinin altına oturan bir kadın, Yasin-i Şerif kitabını çıkararak okudu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı Yelkenci Milli Takımda…
Sonraki Haber Aziz Kocaoğlu'ndan İzban Grevi ile ilgili önemli açıklamalar

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?