ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > ''İzmir'de Tiyatro'' Günleri, Karşıyaka'da başladı

''İzmir'de Tiyatro'' Günleri, Karşıyaka'da başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''İzmir'de Tiyatro'' Günleri, Karşıyaka'da başladı

Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği’nin, Karşıyaka Karşı Sanat Merkezi’nin ev sahipliğinde bu yıl 1.sini düzenlediği “İzmir’de Tiyatro” Günleri, dün akşam sahneye konan Nafile Dünya oyunuyla başladı.

Kurulduğu iki yıldan bu yana bölgemizdeki tiyatroların dayanışmasını ve yan yanalığını sağlamak amacıyla birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği’nin Ege Bölgesinde faaliyet gösteren tiyatro topluluklarını sanatseverlerle buluşturmak amacıyla düzenlediği “İzmir’de Tiyatro” günleri, dün akşam Narlıdere Umut Tiyatrosu tarafından sergilenen “Nafile Dünya” oyunuyla perdelerini açtı.

Oyundan önce düzenlenen kokteyl, İzmir sanat dünyasının önde gelen pek çok ismini bir araya getirirken, Oktay Arayıcı’nın yazdığı Orhan Demir’in yönettiği ve onurlu bir polis memurunun yaşadığı tüm aksiliklere rağmen Atatürk ilkelerinden taviz vermediği öyküsünü anlatan “Nafile Dünya” adlı politik komedi Karşıyakalı sanatseverlerden tam not aldı.

İzmir’de Tiyatro Günleri kapsamında yarın Aydın Eğitim-İş Sendikası Tiyatrosu Muzaffer İzgü’nün kaleme aldığı, Arkın Selek’in yönettiği “Duvar” adlı oyunla sahne alacak. 18 Mart 2016 Cuma günü sahnelenecek oyun, iki duvar işçisinin sürükleyici öyküsünü konu alıyor. Etkinliğin üçüncü oyunu Türkiye’nin ilk köy tiyatrosu olan Bademler Köy Tiyatrosu’nun “Ada” adlı oyunu. Athol Fugard’ın yazdığı oyunun yönetmenliğini Melisa İclal Gürman üstlenmekte. Özgürlüğe olan özlemi yüksek haykırışlarla anlatan oyun tiyatronun seçkin örneklerinden.

Tiyatro günlerinin son günü olan 20 Mart 2016’da ise iki etkinlik var. İlk olarak 15.30’da İzmir Devlet Tiyatroları Müdürü Tayfun Eraslan’nın, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Selda Ergün’ün, Karşıyaka Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Zekeriya Hocalar’ın, Güzelbahçe Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Selin Akın’ın ve Buca SESKEM Sanat Yönetmeni Ali Soner Günüç’ün yer aldığı “İzmir’de Tiyatro” adlı söyleşi yapılacak. Akşam 20.00’de ise Ayvalık Objektif Tiyatro “Eleni ve Gül” adlı oyun ile sahne alacak.

Organizasyon kapsamındaki tüm oyunlar, Karşı Sanat Merkezi’nde sahne alacak.

Fotoğraf: Salahattin Oytun  İdel

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da elektrikler kesilecek...
Sonraki Haber Karşıyaka'ya tribün kapatma cezası...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?