ANA SAYFA > SAĞLIK > İzmir'de mobil araçlar ile sağlık taramaları harekatı başlatıldı

İzmir'de mobil araçlar ile sağlık taramaları harekatı başlatıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'de mobil araçlar ile sağlık taramaları harekatı başlatıldı

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Bediha Kızılkaya, İzmir’de gerek mobil araçlar gerekse de ekibiyle beraber kendisi hastaların ayağına gidecek. Kızılkaya, özellikle evde sağlık hizmeti alan ve yeni doğum yapmış annelerin evlerine misafir olacak.

Kızılkaya, “Yüzyüze Dizdize” projesi kapsamında 30 ilçede mobil araçlar ile sağlık taramaları harekatı başlattı. Şimdiye kadar 8 ilçede kurulan tarama araçlarında 9 bin 262 İzmirlinin kanser taraması, kan şekeri, kilo ve tansiyon ölçümleri yapıldı. Ayrıca evde bakım hastalarına ve yeni doğum yapmış anneler ziyaret edildi. Milyonlarca İzmirliye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Kızılkaya, “Halk Sağlığı olarak 30 ilçedeki tüm vatandaşlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Halkımızın ayağına giderek onlara şifa olmaya çalışıyoruz ” dedi.

Mobil araçlarda sağlık

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, her gün bir ilçenin merkezinde mobil araçlarda vatandaşlara Karbon monoksit ölçümü, şeker ölçümü, kilo, yağ ölçümü ve tansiyon ölçümü yaptı. Ayrıca vatandaşların ağız diş muayenesi de yapılarak bölgedeki Ağız Diş Sağlığı Merkezi’ne yönlendirildi. Bölge halkı, rahim ağzı, meme kanseri ve kolon kanseri gibi en çok görülen kanser türleri konusunda hem tarandı hem de bilgilendirildi.

Hem dert dinledi hem de bilgilendirdi

Mobil araçların sağlık taraması yaptığı esnada Kızılkaya da ilçedeki evde sağlık hizmeti alan vatandaşları ya da yeni doğum yapmış anneleri ziyaret etti.  Kızılkaya’yı karşılarında gören vatandaşlar ilk önce şaşkınlıklarını gizleyemedi daha sonra da uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Evde sağlık hizmeti alan hastalar Kızılkaya ile dertlerini paylaşırken, yeni doğum yapan anneler de ziyaret sırasında bebeğin bakımı hakkında sorular sordu. Doğru emzirme teknikleri, anne sütünün önemi ve bebeğin gelişimi ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

Köprü kuruyoruz

Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak bu çalışmaları çok önemsediklerinin altını çizen Kızılkaya, “Bizi gören vatandaşlarımız ya da anneler önce şaşırıyorlar. Biz ilgi ile yaklaştıkça da dertlerini paylaşmaya ya da sağlık ile ilgili uyguladıklarını açmaya başlıyorlar. Bu sayede aramızda sıcacık bir köprü oluşmaya başlıyor. Yeter ki onlara dokunun ve ilgilenin. Hasta dertlerinin paylaşıldığını ve ona değer verildiğini hissettikçe sorunlar da çok daha kolay ve çabuk çözüme kavuşuyor. Bundan sonra da halkımıza dokunarak ilgi ve şefkat ile sorunlarını çözmeye devam edeceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ''Önemsiz Şeyler''in sergisi
Sonraki Haber İzmir Büyükşehir'de kadın yöneticilerin sayısı, erkeklerden daha fazla

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?