ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Büyükşehir'de kadın yöneticilerin sayısı, erkeklerden daha fazla

İzmir Büyükşehir'de kadın yöneticilerin sayısı, erkeklerden daha fazla

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Büyükşehir'de kadın yöneticilerin sayısı, erkeklerden daha fazla

Türkiye’nin “Batı’ya en yakın kenti” İzmir, kadınların yönetim kademesindeki ağırlığıyla da dikkat çekiyor. Kentin en önemli yerel yönetimi olan Büyükşehir Belediyesi’ndeki kadın yöneticilerin sayısı, erkek yöneticilerden daha fazla. Genel Sekreterlik, 2 Genel Sekreter Yardımcılığı ve İZSU Genel Müdürlüğü makamlarında kadınların görev aldığı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 33 daire başkanından 17’si, 146 müdürden de 76’sı kadın.

Türk kadınlarına, 1934 yılında, pek çok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkı tanıyan M.Kemal Atatürk’ün devriminin üzerinden tam 81 yıl geçti. Ne var ki, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve devlet kademelerindeki kadın yönetici sayısı hala “erkeklerin gölgesinde” kalmaktan kurtulamadı.

“Türkiye’nin en aydın kenti” olarak tanınan İzmir’in yerel yönetimi ise bu alanda önemli bir istisna olarak dikkat çekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de en çok kadın yöneticinin görev yaptığı kurumlardan biri olarak öne çıkıyor. Kadınların ekonomiden siyasete toplumun her alanında aktif rol almasından yana tavrını her zaman açıkça dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, her fırsatta Belediye’deki kadın yöneticilerin performanslarından ve onlarla birlikte çalışmaktan memnun olduğunu söylüyor.

Kadın yöneticiler erkeklerden fazla
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan’dan sonraki en önemli makam olan Genel Sekreterlik görevini 5 yıldan bu yana Pervin Şenel Genç yürütüyor. Genç’in en yakın çalışma arkadaşları olan Genel Sekreter Yardımcılıklarından ikisini Fügen Selvitopu ve Aysel Özkan üstlenmiş durumda. Büyükşehir Belediyesi’nde 1.Hukuk Müşavirliği görevi Canan Mut,  Teftiş Kurulu Başkanlığı görevi ise Nalan Ziştovili tarafından yürütülüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 33 daire başkanlığının 17’sinde kadın yönetici görev yapıyor. Strateji Geliştirme, Destek Hizmetleri, İmar ve Şehircilik, İmar Denetim, Çevre Koruma ve Kontrol, Bilgi İşlem, Atık Yönetimi, Yapı İşleri, Park ve Bahçeler, Yapım İhaleleri, Etüd ve Projeler, Kültür ve Sanat, Basın Yayın Halkla İlişkiler ve Muhtarlıklar, Gençlik ve Spor, Mezarlıklar, Sosyal Projeler ve Sosyal Hizmetler dairelerinde kadın daire başkanları görev yapıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde  146 müdürlüğün 76’sında ise yine kadın müdür var. Bir başka ifadeyle, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki kadın yönetici sayısı, erkek yöneticilerden daha fazla.

İZSU’nun tepesinde kadınlar var
Yöneticilerinin önemli bir bölümü kadın olan İZSU’da Genel Müdürlük koltuğuna ise 2015 yılı Mayıs ayında, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevini de sürdüren Behiye Fügen Selvitopu oturdu. Selvitopu, 1987 yılında kurulan İZSU Genel Müdürlüğü’nün ilk kadın genel müdürü oldu. İZSU’da, 30’ün üzerinde kadın yönetici görev yapıyor. 3 kişilik Genel Müdür Yardımcısı kadrosunda ise yine Gülay Demircioğlu, Suzan Gök ve Serpil Baran olmak üzere 3 kadın bürokrat görev alıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de mobil araçlar ile sağlık taramaları harekatı başlatıldı
Sonraki Haber SGK: KSK'ye ödeme emri gönderildi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?