ANA SAYFA > SAĞLIK > İzmir’de bir ilk daha Karşıyaka’da…

İzmir’de bir ilk daha Karşıyaka’da…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir’de bir ilk daha Karşıyaka’da…

İzmir’de açılacak olan 7 Kanser Erken Teşhis Tarama Eğitim Merkezi’nin ilki Karşıyaka’da açıldı

Zübeyde Hanım Caddesi'ndeki Verem Savaş Dispanseri binasında açılan Kanser Erken Teşhis Tarama Eğitim Merkezi’ne Karşıyaka Belediyesi Belediyesi'ne ait 250 bin dolar değerindeki mamografi cihazını verdi.
KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama Eğitim Merkezi) nin açılış törenine İzmir Vali yardımcısı Celal Ulusoy,  Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanı Murat Gültekin, Halk Sağlığı İzmir İl Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Güney Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Murat Türkyılmaz, Karşıyaka Emniyet Müdürü Serkan Yonar, Halk Sağlığı Sorumlu Hekimi Dr. Emre Sağdıç, İl Halk Sağlığı Yöneticileri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
Merkezin açılışında Vali yardımcısı Celal Ulusoy,  Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanı Murat Gültekin, Halk Sağlığı İzmir İl Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar birer konuşma yaptı.
Dr. Hıdır yaptığı konuşmada, 2010 yılında Dünya Sağlık Örgütü’nün Birleşmiş Milletler üyesi bütün ülkelere tavsiye ettiği ve taranmasını istediği üç temel kanser konusunda, Türkiye’nin başlatmış olduğu, finansmanını tamamı yerli kaynaklardan sağladığı kanser taramalarında beşinci yıla girdiklerini belirterek şöyle konuştu “ Geçtiğimiz 5 yıllık zaman zarfında bütün Türkiye çapında sadece 50 mamografi ile çekime başladığımızı düşünürsek, bugün geldiğimiz noktayı çok daha sağlıklı olarak ortaya koyma imkânına sahip oluruz. Yüzbinlere varan mamografi çekimlerinin, özelikle önlenebilir kanserlerden olan bayanlardaki meme kanserinin erken teşhisine ve bu teşhis ile birlikte yüzde onlara varan vakanın erken dönemde tedavi edilmesine yol açan bu güzel taramanın pek çok kardeşimizin,  vatandaşımızın, devlet büyüklerimizin katkıları ile Türkiye sathına yayıldığını bilmemiz gerekir.”


İzmir’de hedef 7 adet merkez
Dr. Hıdır, 2014 yılının başında İzmir’de 7 adet Kanser Erken Teşhis Tarama Eğitim Merkezi kurulmasının hedeflendiğini, ilk merkezin açılışını bugün yaptıklarını, önümüzdeki ay ise bu merkezlerin 6’ya çıkarılacağını söyleyerek şöyle devam etti. “Karşıyaka Belediye başkanımız Karşıyaka’da kanser taramalarınıza destek verelim, daha önce aldığımız cihazın çalıştırılmasında paydaş olalım dedi. Huzurlarınızda başkanımızın bu nezaketine, halkımıza verilmiş olan bu sağlık ile ilgili desteğinden dolayı sağlık camiası adına teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum ki buradan pek çok hanım kardeşimiz, erken teşhis ile hayatının kurtulmasına vesile oluruz. Bu şerefi, bu onuru hep birlikte taşımış oluruz.”
Başkan Akpınar ise yaptığı konuşmada,  “Her şeyin başında sağlık geliyor. Karşıyaka Belediyesi olarak fiziki belediyecilikten öte sosyal belediyecilik anlayışını ortaya koyuyoruz. En güzel köprüleri, en güzel altgeçitleri yapabilirsiniz ama insanın yaşadığı kentte, eğer küçük dokunuşlarla büyük mutluluklar yaratamıyorsanız ve o kent halkının sosyal belediyecilik anlamında insan odaklı belediyeciliği ortaya koyamıyorsanız, yaptığınız fiziki belediyeciliğinde hiçbir anlamı da olduğunu düşünmüyorum. Bizde Karşıyaka Belediyesi olarak 30 Mart’tan bugüne kadar sosyal belediyeciliği en iyi şekilde yerine getiriyoruz.”
Başkan Akpınar kurumlar arası işbirliğini önemsediklerini söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti. “Kurumlar arasındaki işbirliğini önemsiyoruz. Halka yapılacak olan her hizmette kurumlar birbirleri ile çekişmemeli, kurumlar birbirleri ile işbirliği içerisinde olmalıdır. Kurumlar ile işbirliği içerisinde bulunarak, kentimize destek olamaya çalışıyoruz. Bu cihazı da biz, daha verimli kullanılabilmesi için, halkımıza daha fazla hizmet üretilebilmesi için verdik.”
Kanser Daire Başkanı Gültekin ise yaptığı konuşmada, Halk Sağlığı Müdürlüğü İle Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar’a destek ve çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Dünya genelinde kanser artışı olduğunu belirterek, kanserin bir nolu ölüm sebebi olduğunu, Dünya'da bulunan 6 merkezden birinin İzmir’de olduğunu, kanser taramalarında birinci basamak tarama oranının 5,5 misline çıktığını, İzmir’in kanserin farkında olduğunu, kanseri yeneceğini söyledi. Kanserden korunma tedbirlerini ve erken teşhisin önemini anlattı.
Vali yardımcısı Celal Ulusoy merkezin Karşıyaka’ya, İzmir’e hayırlı olmasını dileyerek,  Kanser Erken Teşhis, Tarama Eğitim Merkezi’nin erken teşhiste çok fayda sağlayacağını, kanserden korkmamayı, kansere karşı nasıl önlem alınacağını öğreteceğini söyledi.
Karşıyaka Kanser Erken Teşhis, Tarama Eğitim Merkezi’nin kuruluşunda verdiği katkılardan dolayı Halk Sağlığı İzmir İl Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır tarafından Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a bir plaket verildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf, Antalya'da kampa giriyor
Sonraki Haber Karşıyaka ADSM'ye yeni başhekim atandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?