ANA SAYFA > İZMİR > İzmir'de 7 Diyaliz Hastası Hepatit C kaptı iddiası...

İzmir'de 7 Diyaliz Hastası Hepatit C kaptı iddiası...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'de 7 Diyaliz Hastası Hepatit C kaptı iddiası...

İzmir’de aynı diyaliz merkezinde diyaliz gören 7 böbrek yetmezliği hastasının Hepatit C kaptığı öne sürüldü.

Hastalar, kaşıntı ve gözlerde sarılık şikayetiyle İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. İzmir Sağlık Müdürlüğü skandalı doğrularken,  hastaların Hepatit C mikrobunu nereden kapmış olabileceğini araştırılıyor. Böbrek yetmezliği hastaları hastanenin İntaniye Servisi'nde tedavi altına alındı. 

Hastalara yapılan tetkiklerde Hepatit C’ye yakalandıkları ortaya çıktı. Mağdur olan 40 yaşındaki diyaliz hastası, 5 Mart günü yapılan kan tahlilinin normal çıktığını belirterek, “Eşim birkaç gün önce ‘Gözlerin sarı gözüküyor, bir baktır’ dedi. Ben de diyaliz merkezinin doktoruna aynı şeyi söyledim. Doktor, ‘Tepecik Hastanesi’ne gidelim’ dedi. Yapılan tahlillerde Hepatit C kaptığım ortaya çıktı” diye konuştu.

NASIL KAPTIK ANLAMADIM?

Diyaliz Merkezi’nde Hepatit B ve Hepatit C’li hastaların ayrı odalarda ve makinalarda diyalize girdiğini anlatan diyaliz hastası  “Ayrı yerlerde diyalize girmemize rağmen bize nasıl, nereden Hepatit C hastalığı bulaştı anlayamadım” diye konuştu.

6 HASTA AYNI SERVİSTE TEDAVİ ALTINA ALINDI

Hepatit C tanısı konduktan sonra İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatışlarının yapıldığını ifade eden diyaliz hastası, “Şu an aynı diyaliz merkezinde diyalize giren 7 hasta Hepatit C kaptı. Diğer hastalarla birlikte aynı serviste tedavi görüyoruz. Umarım hastalığımız ilerlememiştir” diye konuştu.

KADIN HASTA: “KAŞINTI İLE BAŞVURDUM”

Bir kadın diyaliz hastası ise kaşıntı şikayetiyle Tepecik Hastanesi’ne başvurduğunu yapılan tahlillerde Hepatit C’li olduğunun söylendiğini ifade etti.

KANLAR ANKARA’YA GÖNDERİLDİ

Hastaların kanları doğrulama testi için Ankara’ya gönderildi. Önümüzdeki hafta başında hastalara kesin tanı konabileceği, Hepatit C mikrobunu ise nereden kapmış olabilecekleri ortaya konacak.

MÜDÜRLÜK İNCELEME BAŞLATTI

Sağlık Müdürlüğü olayı detaylı incelerken, hastaların en son diyalize girdikleri merkezi, gittikleri diş hekimlerini ve temasta bulundukları üçüncü şahısları inceliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, "Diyaliz hastalarının kanlarında Hepatit C tespit edildi. Kanlar doğrulama testi için Ankara'ya gönderildi. Biz hastaların nereden bu mikrobu kapmış olabileceğini inceliyoruz. Diyalize girdikleri merkezi ve gittikleri doktor ve sağlık kuruluşlarını geriye dönük inceliyoruz" diye konuştu. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber
Sonraki Haber Atilla Sertel: Başbakan İzmir’den çıkacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?