ANA SAYFA > İZMİR > Atilla Sertel: Başbakan İzmir’den çıkacak

Atilla Sertel: Başbakan İzmir’den çıkacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Atilla Sertel: Başbakan İzmir’den çıkacak

CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Atila Sertel, İzmir’in tarihinde ikinci kez Başbakan çıkarma fırsatını yakaladığını söyledi

CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Atila Sertel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den ön seçime girmesinin 29 Mart’ta yaşanacak demokrasi şölenini, bayrama dönüştürdüğünü ifade ederek, “29 Mart’ta yapılacak ön seçim CHP için bayram havasında geçecek. Çünkü İzmir, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ikinci kez Meclis’te Başbakan düzeyinde temsil edilme şansını yakaladı. 13. Hükümetin Başbakanı olan Şükrü Saraçoğlu İzmir milletvekiliydi. 63. Hükümetin Başbakan’ı da İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu olacak” dedi.

1942 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Başbakan düzeyinde temsil edilen İzmir’in 73 yıl sonra yeniden Başbakan’la temsil edilme şansını yakaladığını ifade eden Atila Sertel, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm liderlere demokrasi dersi vererek İzmir’den ön seçime girecek olması 29 Mart günü yaşanacak demokrasi şölenini bayrama dönüştürmüştür. 1942-1946 yıllarında Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurduğu 13 ve 14’ncü hükümetin Başbakanlığı’nı yapan Şükrü Saraçoğlu İzmir milletvekiliydi. O tarihten sonra İzmir Başbakan düzeyinde Meclis’te temsil edilmedi. 73 yıl sonra İzmir bu fırsatı yeniden elde etti. Bu hem CHP için hem İzmir için hem de Türkiye için büyük fırsattır. İzmir seçimlere tam katılım göstererek bu şansını iyi değerlendirecektir” diye konuştu.

İZMİR’İN BAŞBAKANI VE BAKANLARI

Meclis’te İzmir milletvekili olarak yer alacak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yıllardır verdiğinin ancak onda birini alan İzmir’e hak ettiği yatırımları da yapacağını ifade eden Sertel, “AKP iktidarında ‘Gavur İzmir’, ‘Sümüklü Çocuk’, ‘İrfan yoksunu’ gibi tanımlamalarla ötekileştirilen, ödediği vergilerin, ülke ekonomisine yarattığı katma değerin ancak onda birini geri alabilen İzmir’in kaderi 7 Haziran’dan sonra değişecek. CHP iktidarında, İzmir devletten ne bir fazla ne bir eksik tam anlamıyla hak ettiği yardımı ve yatırımları alacak” dedi.

Demokrasinin ve özgürlüklerin başkenti İzmir’in, 29 Mart ön seçimlerinde CHP iktidarının omurgasını oluşturacak A takımını Meclis’e yollayacağına inandığını dile getiren Sertel, şöyle konuştu:

“Geniş bir katılımla yapılacak ön seçimde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve onun A takımı İzmir’den çıkacak. Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP’nin A takımı hep birlikte iktidara yürüyecek. 7 Haziran’dan sonra kurulacak CHP hükümetinde İzmir’in bir veya birden fazla bakanla temsil edileceğine inanıyorum. Ben de yola çıktığım zaman koyduğum Basından Sorumlu Devlet Bakanlığı hedefini her fırsatta yineliyorum. AKP iktidarının yıkılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Bizim hedefimiz muhalefet değil iktidar.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de 7 Diyaliz Hastası Hepatit C kaptı iddiası...
Sonraki Haber Sarıca: Her şey bir anda olmuyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?