ANA SAYFA > GÜNDEM > İzmir Valiliği'nden Mavişehir'deki inşaat projesine 24 saat çalışma izni

İzmir Valiliği'nden Mavişehir'deki inşaat projesine 24 saat çalışma izni

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Valiliği'nden Mavişehir'deki inşaat projesine 24 saat çalışma izni

İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu, İzmir’de, bazı tanınmış şirketler tarafından yapılan inşaat çalışmalarına hafta sonu ve gece de dahil olmak üzere 24 saat tam zamanlı çalışma izni verdi.

Vali Yardımcısı başkanlığında toplanan kurul oy çokluğu ile karar alırken İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı gibi bazı kurumlar ise gece çalışma izninin toplumda rahatsızlık yaratacağını ifade ederek karara şerh koydu. Menemen Seyrek eski Belediye Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Adayı Nurgül Uçar ise valiliğin bu kararını yargıya taşıyor. Uçar, hafta sonu ve gece de çalışmanın önünü açan valilik kararının iptal edilmesini isteyerek, dava açacağını söyledi. Uçar, “Karşıyaka’da birileri para kazanacak diye insanlar uykularından oluyor. Binlerce insan rahatsız. Burası muz cumhuriyeti değil.” dedi.

İzmir Valiliği’nin çalışma izni verdiği yerler arasında bulunan Karşıyaka Mavişehir’de Cengiz İnşaat tarafından yapımı sürdürülen 268 daire 33 dükkandan oluşan proje krize neden oldu. Bölgede oturan binlerce kişi durumdan şikayetçi oldu. Menemen Seyrek eski Belediye Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Adayı Nurgül Uçar kararın iptal edilmesini istedi. Valiliğin aldığı kararın doğru olmadığını belirten Uçar, gece uyuyamadıklarını, insanların iş makineleri ve kamyonların çalışması nedeniyle rahatsız olduğunu vurguladı.

Valiliğe yaptığı başvuruda Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi Yönetmeliği’nin 23. Maddesinde şantiyelerin çalışma şekillerinin belli olduğunu ifade eden Uçar konuyu idare mahkemesine taşıyacağını da söyledi. Uçar, “İnsanların uyuma ve dinlenme özgürlüğü var. Karşıyaka’da birileri para kazanacak diye neden toplum rahatsız olsun. Burası muz cumhuriyeti değil. Valiliğin verdiği kararın iptali için gerekirse mahkemeye gideriz.” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Anaokulunda Çok Dilli Eğitim Projesi
Sonraki Haber Çim Konserleri'nde Özlem Taner büyük beğeni aldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?