ANA SAYFA > EĞİTİM > İzmir Üniversitesi öğrencileri ''Engelsiz bir dünya'' için buluştu

İzmir Üniversitesi öğrencileri ''Engelsiz bir dünya'' için buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Üniversitesi öğrencileri ''Engelsiz bir dünya'' için buluştu

İzmir Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Engelsiz Bir Dünya’ isimli etkinliğin konuğu olan Tüm Engelliler için Engelsiz Bir Dünya Derneği Başkanı Mehmet Aslan, “Bizi görmezlikten gelmeyin” diyerek, engelli bireylerin toplumdan dışlanmaması gerektiğini vurguladı.

Tüm Engelliler için Engelsiz Bir Dünya Derneği Başkanı Mehmet Aslan, İzmir Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Işıl Çoklar tarafından yürütülen Psikoloji Seminerleri dersi kapsamında Psikoloji Bölümü birinci sınıf öğrencileri ile bir araya geldi.

Öğrencilerle, engelli bireylerin sorunları ve yaşam koşulları üzerine bir söyleşi gerçekleştiren Mehmet Aslan, dernek olarak yürüttükleri faaliyetlerden de söz etti. Engelli bireylerin görmezden gelindiğine ve toplumun dışına itildiğine dikkati çeken Aslan, “Bizlere verilen haklar bir lütuf olarak görülüyor. Oysa bizler de sizin gibi insanız. İnsanca yaşama hakkına sahip olmak ve sizlerle eşit şartlarda yaşayabilmek istiyoruz” dedi.  

Bizi görmezlikten gelmeyin

Engellilerin maruz kaldıkları ayrımcılıklar yüzünden zor zamanlar geçirdiğini ifade eden Aslan, “Bizi görmezlikten gelmeyin. Bir engelliyi gördüğünüz zaman içinizdeki suçluluk duygusunu yok saymayın” diye konuştu. Toplumda engellilere karşı oluşan baskı ve olumsuz algıyı yok edebilmek için Psikoloji bölümü öğrencilerine büyük görev düştüğünü de vurgulayan Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizlerden, engellilerle ilgili olumlu düşüncelerin topluma yayılmasını sağlamak için çalışmanızı istiyoruz. Sizlere güveniyoruz.”

Yrd. Doç. Dr. Işıl Çoklar, etkinlik sonunda Dernek Başkanı Mehmet Aslan’a teşekkür plaketi takdim etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tolungüç: Son düdük çalınca yeni sezonun yapılanması için kolları sıvayacağız
Sonraki Haber İzmir koşamayanlar için koştu...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?