ANA SAYFA > EĞİTİM > İzmir Üniversitesi öğrencileri ‘Bir kuş olup’ çocukların yanına uçuyor

İzmir Üniversitesi öğrencileri ‘Bir kuş olup’ çocukların yanına uçuyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Üniversitesi öğrencileri ‘Bir kuş olup’ çocukların yanına uçuyor

İzmir Üniversitesi'nde eğitim alan ve Toplum Gönüllüleri Vakfı'nda gönüllü olarak etkinliklere katılan öğrenciler, ‘Aynı Gökyüzüne Bakıyoruz’ ve ‘Bir Kuş Olsam’ projeleri kapsamında cezaevlerindeki mahkûm ya da mahkûm yakını çocuklar için düzenlenen sosyal beceri atölyeleri ve eğlencelerine destek veriyor.

Toplum Gönüllüleri Vakfı ve HSBC Bank’ın desteğiyle üç yıldır beş farklı ilde eş zamanlı olarak yürütülen ‘Aynı Gökyüzüne Bakıyoruz Projesi’ kapsamında İzmir Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesinde eğitim gören Toplum Gönüllüsü gençler, çeşitli etkinlikler düzenliyor. İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan özgürlüğünden yoksun bırakılmış çocuklarla gerçekleştirilen projeyle, çocukların tekrar suça yönelmelerini önlemek ve sorunsuz bir şekilde sosyal hayata uyum sağlamalarını desteklemek için sosyal beceri atölyeleri yapılıyor. Bugüne kadar 250 çocuğa ulaşılan proje ile çocukların özgürlüklerinden yoksun kaldıkları zamanların kalitesinin artırılması hedefleniyor.

İzmir Yerel Proje Ekibi, bu yıl hayata geçen Bir Kuş Olsam Projesiyle de, İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda annelerinin yanında kalan 3-6 yaş aralığındaki çocuklar için oyunlar ve sosyal beceri atölyeleri gibi etkinlikler düzenliyor. Bu sayede gelişim çağlarını sınırlı sayıda insanla etkileşim kurarak geçirmek zorunda kalan çocukların gelişim süreçlerine katkı sağlanması amaçlanıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mutlu Altuğ destek turundan mutlu döndü
Sonraki Haber Amerika'da İzmir'in yatırım olanakları tanıtıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?