ANA SAYFA > EĞİTİM > İzmir Üniversitesi etkinliklerinde özne “Kadınlar” olacak

İzmir Üniversitesi etkinliklerinde özne “Kadınlar” olacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Üniversitesi etkinliklerinde özne “Kadınlar” olacak

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne farklı bir bakış getirecek olan İzmir Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, tüm etkinliklerinde “Kadınlar”ı özne yapacak.

İzmir Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir dizi etkinlik düzenleyecek. 3 Mart Salı günü İzmir Üniversitesi’nde düzenlenecek “Kamera Arkasında Kadınlar” başlıklı panelde Kurtlar Vadisi Pusu, Öyle Bir Geçer Zaman ki, Eşref Saati gibi televizyon izleyicisinin yakından takip ettiği dizilerin yönetmeni Zeynep Günay Tan ve İnsanız Ya Hepimiz, Ahşabın Tuzu gibi ödüllü belgesellerin yönetmeni Zekiye Ergün ile İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Günseli Pişkin konuşmacı olacak. Paneli Sinema Televizyon Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Emre Bilis yönetecek.

Kadınların çizgileri sergilenecek

4 Mart Çarşamba günü İzmir Üniversitesi Necdet Doğanata Sanat Galerisi’nde açılacak “Çizgi İle Kadınlar” sergilerinde 3 farklı gruptaki eserler aynı mekânı paylaşacak. Kadın İllüstratörlerden Karma İllüstrasyon sergisinde Hande Dilek Akçam, Saadet Ceylan, Emel Kehri, Hülya Ceylan, Gözde Bitir, Serap Deliorman, Buket Toprakoğlu, Nuran Özekçin, Füsun İyicil ve Sibel Demirtaş’ın eserleri sergilenirken Menekşe Çam’ın kişisel karikatür sergisi ve İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cem Güzeloğlu’nun “Kadın olmak komik mi?” isimli kişisel sergisi de sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Sergiler, Seferihisar Müzik Eğitmenleri ve Müzisyenleri Derneği Özel Çocuklar Korosu konseri ile açılacak ve İllüstratör-Tasarımcı Hande Dilek Çam’ın Resim Dünyasında Kadın Olmak başlıklı söyleşisi ile devam edecek.

Türk siyasetinin önemli ismi Işılay Saygın

İzmir Üniversitesi Dünya Kadınlar günü etkinlikleri 8 Mart sonrasında da devam edecek. Genç yaşta Buca Belediye Başkanı olarak Türk siyasi yaşamında farklı bir yere sahip olan, ilerleyen yıllarda ise milletvekilli ve bakan olarak hizmetlerini sürdüren Işılay Saygın, İzmir Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri ile bir araya geçecek, konferansında deneyimlerini aktarıp soruları yanıtlayacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’nın Filizleri’ne STK’lardan tam destek
Sonraki Haber Bayanlara çağrı: Kendinizi korumak için aikido öğrenin...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?