ANA SAYFA > SPOR > Bayanlara çağrı: Kendinizi korumak için aikido öğrenin...

Bayanlara çağrı: Kendinizi korumak için aikido öğrenin...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bayanlara çağrı: Kendinizi korumak için aikido öğrenin...

Türkiye’nin en önemli amatör spor kulüplerinden birisi olan Bostanlıspor, son günlerde vahşice işlenen kadın cinayetlerinin de etkisiyle kendilerini savunmak isteyen kadınlara çağrıda bulundu.

Kadınların saldırı, kapkaç ve taciz gibi olaylara karşı da korunabilmek için savunma ve saldırganı etkisiz hale getirme tekniklerini öğrenmenin en kolay yolunun aikido olduğunu belirten Bostanlıspor Kulübü Başkanı Avni Erboy, “Bostanlıspor’a aikido öğrenmeye gelin, özgüveninizi arttırın, savunma sporunu öğrenin. Kendinizi koruyun. Kulüp olarak bayanlara ekonomik şartlarda bu savunma sporu en kısa zamanda uzman ekibimizle öğreteceğiz” dedi.
 Geçmişte yaşadıkları ya da çevrelerinde yaşanan taciz, şiddet, kapkaç ve gasp gibi olaylara karşı kendilerini savunmak isteyen kadınlar için aikido sporunun en ideali olduğunu ifade eden Avni Erboy, “öğretmen, ev hanımı, öğretim görevlisi, posta dağıtım, bankacı gibi çeşitli meslek grubundan kadınların dışında üniversite öğrencileri, savunma ve saldırganı etkisiz hale getirme tekniklerini çok kolay olarak öğrenebilirler. Karşıyaka ve Alsancak’daki merkezlerimiz bayanları bekliyor” diye çağrıda bulundu.
 Bostanlıspor Aikido Şube Başkanı ve başantrenörü Tolga Akyel, teknik olarak  bayanların aikidoyu çok kolay öğrenebileceğini ve 7/24 yararını göreceğini ve daha ayrıntılı bilgiyi 05325764060 numaralı telefondan alınabileceğini ifade ederek şu bilgiyi verdi:
“Aikido, bir Japon savaş sanatıdır. Kökeni 1900'lü yılların başına dayanmaktadır. Kurucusu Morihei Ueshiba'dır. Ueshiba, daha öncesinde Japonya'daki farklı savaş sanatlarını çalışmıştır. Fakat bunların içerisinde şiddetin fazla olduğunu düşünerek, üzerine yeni bir şeyler eklemek gerektiğine karar vermiştir. Bununla beraber felsefi çalışmalar yapmıştır. Aikido'nun sanat yönü buradan gelmektedir. Amaç karşıdaki insana zarar vermek değil, onun enerjisine yön vererek kendisini savunmaktır. Aikido'nun temelinde, çıplak el teknikleri barınmaktadır. Aikido sadece kendini korumak için değil, aynı zamanda ruhsal gelişim için de bir öğretidir.. Aikido kelime anlamı olarak, ai: Uyum, ki: Yaşam gücü, do: Yol’dur. Bir bütün olarak da anlamı "yaşam gücüyle bütünleşme yolu"dur. Savaşçı savunmayı, saldırıya karşı bir tepki olarak değil, bir strateji olarak kullanır ve bir stratejinin diğerine önceliği yoktur. Önemli olan doğru zamanda doğru stratejiyi kullanabilmektir. Aikido, bu stratejileri ve kullanımlarını öğretir. Aikido farkındalık, zamanlama ve tekniksel bütünlüğü içerir. Çalışan kişiye kazandırdıklarının en başında farkındalık ve duruma uyum sağlayıp ona uygun olan reaksiyonu verme yetisidir. Türk kadını için de idealdir.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Üniversitesi etkinliklerinde özne “Kadınlar” olacak
Sonraki Haber Karşıyaka Maviköşe hayırseveri Bensan Kopri vefat etti...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?