ANA SAYFA > EKONOMİ > İzmir sevdası patron yaptı

İzmir sevdası patron yaptı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir sevdası patron yaptı

İzmir girişimcilikte fark yaratmaya devam etti. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Destekleme İdaresi (KOSGEB), Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) ile İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası (İTKO) işbirliğiyle kısa süre önce düzenlenen "KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" ilk mezununu verdi. Kursa katılan Sevda Gülgen, kendi işinin patron oldu. İzmir aşığı olan Gülgen, kurduğu "Sevdam İzmir Cast Ajansı" ile sektöre oyuncu kazandırmak için kolları sıvadı.

Alsancak'ta hizmete giren Sevdam İzmir Cast Ajans'ın sahibi Sevda Gülgen, "En büyük hayalim gerçek oldu. Yıllarca sektörde çalıştım. Kendim nasıl yaparım diye kara kara düşünürken LİYAKAT ve KOSGEB imdadıma yetişti. Hala inanamıyorum. İzmir'de oyuncu ve manken olmak isteyenleri piyasaya kazandırıp, hem istihdama katkıda bulunmak hem de sektörde İzmir'in adını altın harflerle yazdırmak istiyorum" dedi.

Türkiye'nin en büyük servetinin girişimciler olduğunu söyleyen KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, "Kendi işinizi kurmak istiyorsanız bizden size tam destek. Girişimcilerimize 30 bin TL hibe, 100 Bin TL'ye kadar da kredi imkanı sağlıyoruz. Yeter ki girişimci olmak için bir adım atın. Biz yanınızdayız” diye konuştu.

LİYAKAT Başkan Yardımcısı Gülçin Güloğlu ise "Eğer girişimcilikte ilerlemek istiyorsanız bunun yolu özgün tasarım ve yaratıcı eserler bırakmaktan geçiyor. LİYAKAT olarak genç, kadın, erkek demeden yaratıcı fikirlerin hayata geçirilmesi için çalışıyoruz. Girişimcilerimiz ne kadar çok artarsa o kadar istihdam yaratmış oluruz. Bizim en büyük hedefimiz işte bu. Bugün burada bir girişimcimiz daha iş yerini açtı. Bundan daha büyük mutluluk yok” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ot Festivali’nde sağlık söyleşileri
Sonraki Haber 22. İzmir Avrupa Caz Festivali sona erdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?