ANA SAYFA > İZMİR > İzmir, pedalları çevirerek Avrupa'yla yarışacak

İzmir, pedalları çevirerek Avrupa'yla yarışacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir, pedalları çevirerek Avrupa'yla yarışacak

Avrupa'nın önemli bisiklet kentlerinden biri olma yolunda ilerleyen İzmir, bu iddiasını bir adım daha ileri taşıdı. Kentte bisiklete binen herkesin katılabildiği Avrupa Bisiklet Yarışması'nda bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi de yer alıyor. 1-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışmada “bisiklet ile yapılan kilometreler” toplanıyor ve en çok pedal çeviren belediye yarışmayı kazanıyor.

Bisiklete binen tüm İzmirliler, Mayıs ayı boyunca kentlerinin adını taşıyan takımın bir üyesi olarak, birçok Avrupa kentinin sakinleriyle yarışabilecek. Avrupa Bisiklet Yarışması - European Cycling Challenge 2016'ya bu yıl İzmir'i temsilen Büyükşehir Belediyesi de katılıyor. Kentlerin birbirlerine “meydan okuması” olarak da tanımlanan yarışmada, şehrinin takımına ücretsiz kaydolan herkes, bisiklet yolculuklarını bir ay boyunca mobil uygulama ile kaydederek Avrupa şehirleri ile yarışacak.

Herkese açık ve ücretsiz
“Bisiklet kenti" imajını güçlendirmek için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Avrupa Bisiklet Yarışması’na (European Cycling Challenge – ECC2016) İzmir adına katılıyor. 1 - 31 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenen yarışma, katılımcı şehirlerde yaşayan veya herhangi bir sebeple bu şehirlere seyahat eden herkese açık ve ücretsiz olacak. Bisiklet tutkunlarının ECC2016’da İzmir kent takımına katılmak için http://cyclingchallenge.eu/ web sitesine kaydolması gerekiyor. Katılımcılar ücretsiz mobil uygulama Cycling365'i akıllı telefonuna indirdikten sonra iş, okul, sinema, alışveriş gibi tüm yolculuklarını bisikletle yaparak bu gezileri uygulama aracılığıyla kaydediyor. Spor faaliyetleri dışında bisikletle yapılan tüm turlar yarışma kapsamında kabul ediliyor. Akıllı telefon kullanmayanlar ise seyahat verilerini, internet sayfasındaki ilgili bölüme yazabiliyor.

Geçen yıl 63 şehir katılmıştı
Her yarışmacının kat ettiği kilometre, şehir takımının toplam mesafesine yansıyor. Bir ay boyunca en uzun mesafeyi kat eden şehir, yarışmanın da kazananı ilan ediliyor. Yarışmaya son gün olan 31 Mayıs 2016 tarihine kadar dileyen herkes katılabilecek. Sonuçlar ise gerçek zamanlı olarak ECC internet sitesinde yayınlanacak.

Her yıl aynı tarihte, ulaşımda bisiklet kullanımını artırma amacıyla yapılan yarışmaya geçtiğimiz yıl, 20 Avrupa ülkesinden 63 şehrin bisiklet takımı katılmıştı. Cycling Challange 2015 sırasında 2 milyon km’den fazla pedal çevrildi. İlk 3 sırayı Polonya'nın Gdansk (451bin km), Wroclaw (334bin km) ve Varşova (193bin km) kentleri paylaştı.

Bisiklet kenti İzmir
Kıyı şeridine yaptığı bisiklet yolları, bisiklet kiralama sistemi Bisim ve gönüllü desteğiyle oluşturulan Efes-Mimas Bisiklet Rotaları ile İzmir’i bisiklet kenti yapan Büyükşehir Belediyesi, yarışmadan elde edeceği bilgi ve deneyimleri, bu yatırımları artırmada kullanacak.

 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Egemen Güven de NBA draftlarına katılacak
Sonraki Haber Gelişim Koleji 23 Nisan'ı Gripin ile kutladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?