ANA SAYFA > İZMİR > İzmir iş dünyası, darbe girişimini kınadı

İzmir iş dünyası, darbe girişimini kınadı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir iş dünyası, darbe girişimini kınadı

İzmir iş dünyasının temsilcileri, dün gece yaşanan darbe girişimini yayınladıkları açıklamalarla kınadı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) adına Meclis Başkanı Salih Esen ve Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar:

"Bağımsızlığa ve hürriyete inanan ülkesine aşık milyonların iş dünyasındaki temsilcileri olarak  bizler ülkemize, miiletimize karşı girişilen bu darbe girişimini tanımıyoruz. Milletimizin iradesine ve demokrasimize vurulmak  istenen bu hançeri kabul etmiyoruz. Halkın iradesiyle seçilmiş  meşru hükümete girişilen bu kanunsuz kalkışmanının karşısındayız. Demokrasimizi ortadan kaldırmaya yönelik hiç bir müdahale kabul edilemez.  Türk iş dünyası olarak devletimizin milletimizin, demokrasimizin yanındayız."

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şubesi’nden (MÜSİAD) adına Özcan Yetişenoğlu:

“Peygamber Ocağı olarak kabul ettiğimiz Türk Silahlı Kuvvetleri'nden küçük bir azınlığın demokrasiyi ve milli iradeyi sekteye uğratmaya çalışmasını lanetliyoruz. Ülkemiz tarihi bir gün yaşıyor. Gün, demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma günüdür. Gücünü milletten almayan bir grubun kalkışması, meşru hükümeti alaşağı etme çabası sonuçsuz kalacaktır. Tüm vatandaşlarımızı bu kalkışmaya karşı demokrasinin ve milli iradenin yanında olmaya çağırıyoruz. Askerle vatandaşı karşı karşıya getirme çabaları sonuçsuz kalacak, milletimizin özgürlük ve demokrasi hakkı bu anti demokratik kalkışma ile engellenemeyecektir. Herkes bilmelidir ki MÜSİAD olarak demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkacak vatandaşlarımızın yanındayız.Milletimizin geleceğini korumak için kendini feda eden ve bu uğurda şehit olan asker, polis ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır niyaz ediyoruz.”

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli:

“Türkiye’yi bir muz cumhuriyeti yapmak isteyenlerin bu eylemi, tarihin karanlık sayfalarında yerini alacaktır. Bu ülkenin bireyleri ve kurumları olarak, bu arkaik eylemin bir an önce nihayete ermesini ve sorumluların adalet önüne çıkartılıp millet adına hesap sorulmasını bekliyoruz. Bu alçakça kalkışmada hayatını kaybeden güvenlik görevlilerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyor, ülkemize geçmiş olsun diyoruz.”

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk:

"Türkiye'nin terörle mücadele ettiği bir süreçte Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grubun kendi vatandaşına silah doğrultması, demokrasiyi askıya alma ve seçimle iş başına gelmiş hükümetimizi devirme girişimi en hafif tanımlamayla vatana ihanettir. Demokrasiye bağlı 80 milyon Türk insanının ihracat dünyasındaki temsilcisi olarak bizler de demokrasiye sahip çıkıyoruz. Olaylar sırasında şehit olan güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz"

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka:

“Demokrasiye karşı yapılan her türlü girişim kimin tarafından yapılırsa yapılsın kabul edilemez. Ülke olarak hükümetimizle birlikte dimdik ayakta durarak birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Yaşanan olaylar sırasında şehit olan güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

EGİAD Başkanı Seda Kaya:

“Milletimizin gözbebeği ordumuzun içine sızan gaflet ve dalalet içindeki bir isyancı grubunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalayacak kadar gözlerinin dönmesi ibret vericidir. Bu Türk demokrasisine yapılmış bir suikast girişimidir. Bunu yapanların milletimizin gözünde ülkemizin birliğine ve bölünmez bütünlüğüne kasteden bölücü teröristlerden hiçbir farkı yoktur. Türkiye’nin dış dünyadaki imajına da büyük zarar veren bu harekete kalkışanlar bunun vebalini ve utancını ömürleri boyunca yaşayacaklardır. Demokrasinin simgesi meclis binasını bombalayan, kendi vatandaşına, devletine bağlı askerlerimize, polislerimize kurşun sıkarak kardeş kanı döken bu hainlere milletimiz gereken cevabı vermiştir. Türkiye bir demokrasi sınavından başarıyla geçmektedir. Tüm siyasi partilerimizin, darbecilere geçit vermeyen ve demokrasiye bağlılığını bir kez daha gösteren ordumuzun, polisimizin, medyanın ve halkımızın gösterdiği dayanışma ve direnme ruhu Türk demokrasisi için gurur vericidir. Birlik ve beraberlik içinde bu badireyi atlatacağız. Türk milleti en olumsuz koşullarda bile demokrasiye bağlılığını göstermiştir.” 

EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu

"Türkiye geçmiş dönemlerde darbelerden çok yara aldı. Darbeler ülkemize çok gerilere götürdü. Son yapılan darbe girişimini de hiç tasvip etmiyoruz. Darbe ile seçilmiş hükümetlerin ortadan kaldırılması dönemleri sona erdi. Son darbe girişimi de ülkemiz için yaralayıcı olmuştur. Ne yazık ki onlarca insanımız ölmüştür. Onlara da rahmet diliyorum. Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür. Hep birlikte gelişmiş ülkelerde olduğu gibi demokrasiyi bütün kurumları ile güçlendirerek, ülke olarak sahip çıkmalıyız"

EGSD Başkanı Mukadder Özden

"Yapılan bu darbe girişimi bütün Türkiye vatandaşları olarak bizleri çok üzdü ve endişelendirdi. Bu tür girişimlerin ülkemize çok zararı var. Herkesin, her zaman, hukuk kuralları çerçevesinde, demokratik yönetim biçimine sahip çıkması gerekiyor. Dünyada çok önemli bir konuma gelmiş Türk devletin demokrasiden başka seçeneği olamaz. Ulusumuzun her vatandaşının korunduğu barış ve güven ortamının biran önce sağlanmasını diliyoruz. Ulusumuz adına geçmiş olsun."

ESBİAD Başkanı Bilgen Salih Narlı

"Türk demokrasisine karşı girişilen bu darbe girişimini tanımıyoruz. Demokrasimizi ortadan kaldırmaya yönelik hiç bir girişim kabul edilemez.  Her şeye rağmen büyüyen, ülkemize bu girişim büyük zarar vermiştir. Bizim demokrasiye daha çok sahip çıkmaya, birlik ve beraberlik içinde daha güzel yarınlarda bir arada yaşamaya ihtiyacımız var. Gün demokrasiye sahip çıkma ve onu hep birlikte daha ileriye taşıma günüdür. "

EGOD Başkanı Mustafa İduğ 

"Ne yazık ki ülkemizde hiç istemediğimiz bir darbe girişimi olmuştur. Bu girişim sonucu onlarca insanımız aramızdan ayrılmıştır. Halkın iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımıyorum. Darbe asla kabul edilemez. Seçilmiş meşru hükümetin yanındayım. O nedenle ülke olarak siyasi düşüncemiz ne olursa olsun, gün demokrasiye sahip çıkma günüdür."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’nın gündeminde denenen gurbetçiler var
Sonraki Haber Karşıyaka tramvay çalışmaları için geçici trafik düzenlemesi yapılacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?