ANA SAYFA > İZMİR > İzmir gençlere kucak açıyor...

İzmir gençlere kucak açıyor...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir gençlere kucak açıyor...

5 yıldır başarıyla uygulanan örnek projede, üniversiteye kazanıp İzmir'e gelen öğrencilere barınmadan ulaşıma kadar her konuda destek veriliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, üniversite eğitimi için kente gelen öğrencilere destek amacıyla hayata geçirdiği "İzmir Gençlere Kucak Açıyor" projesi 5. kez start aldı. Üniversite kayıtlarının başlamasına bir hafta kala gönüllülerden oluşan grup, farkındalık yaratmak ve projeyi tanıtmak için Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yürüyerek bilgi notları dağıttı. Gönüllü grubun yürüyüşüne Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) çocukları da bando ile eşlik etti.

İzmir'e hoş geldiniz

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, Türk Eğitim Vakfı ile ilçesinde kamu ve vakıf üniversitesi bulunan Balçova, Bornova, Buca, Çiğli ve Urla belediyeleri işbirliğinde yürüttüğü "İzmir Gençlere Kucak Açıyor" projesi; üniversitelere kayıt yaptırmak için İzmir'e gelen gençlere, yabancı oldukları kente ilişkin endişelerini azaltmak ve destek olmak, üniversitelerin kayıt noktalarına ulaştırmak, danışmanlık yapmak, kayıt dönemi süresince genç ve yakınlarına kısa süreli barınma olanakları sunmak amacıyla hayata geçirildi.

Proje çerçevesinde üniversiteyi kazanıp İzmir'e gelen öğrenciler, şehirlerarası otobüs terminalinde proje gönüllülerince karşılanıp İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından "sıcak çorba" ikramından sonra, araçlarla ücretsiz olarak kayıt yaptıracakları üniversitelerine ulaştırılıyor. Şifa, Gediz, İzmir, Yaşar, İzmir Ekonomi, Dokuz Eylül, Ege, Katip Çelebi üniversiteleri ile Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde kurulan danışma masalarında üniversiteli öğrencilere, okula kayıt ve barınma konularında rehberlik yapılıyor. Ayrıca İzmir'e yeni gelmiş gençlere, içerisinde kayıt yaptıracakları üniversitenin krokisi bulunan, ulaşım, (metro-otobüs-vapur güzergahları) barınma, kültürel-sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilme, sosyal sorumluluk projeleri ve sosyal etkinlikler ile ilgili bilgiler içeren broşürler dağıtılıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber
Sonraki Haber TMMOB: ''Ak Parti Stat konusu ile İzmir'i karıştırmaya çalışıyor...''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?