ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > İzmir Devlet Opera ve Balesi'nden Aydın Gün anısına konser

İzmir Devlet Opera ve Balesi'nden Aydın Gün anısına konser

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Devlet Opera ve Balesi'nden Aydın Gün anısına konser

İzmir Devlet Opera ve Balesi 31 Ekim 2016 Pazartesi günü saat 20.00’de Elhamra Sahnesi’nde Aydın Gün Anısına bir konser gerçekleştirecek.

Tamamıyla Türk bestecilerinin eserlerinin seslendirileceği konser Şadi Erdoğan’ın rejisi ile sunulacak. Piyano eşliğinde gerçekleştirilecek olan Aydın Gün Anısına Konser’de; sekiz solist, dört dansçı ve dört orkestra sanatçısı görev alacak. Piyanist Cemile Cabbar’ın eşlik edeceği konser için koreografiyi Banu Dağcıoğlu Türkeli üstlendi. Sopranolar Nazlı Alptekin, Aytül Büyüksaraç, Beril El, Çiğdem Tezişçi, tenorlar Fırat Yalçınkaya, Barış Yanç ile baritonlar Hüseyin Çanlıoğlu ve Gökhan Koç’un solist olarak katılacağı konserde görev alan bale sanatçıları şunlar: Koza İpek, Selahattin Erkan, Damla Acar ve Göksu Kaçan. Orkestra sanatçıları da şunlar: Alp Ayvazoğlu, Hakan Gürkan, Ahmet Suat İde ve Simge Özdayı. Konserin ışık düzenlemesini Oktay Kanca, projeksiyon sorumluluğunu da Ahmet Şeren üstleniyor.  

1949'da Ankara Operasını kuran, 1960'ta İstanbul Şehir Operasını tek başına kuran,

1309 sayılı kanunu yazarak Opera Bale Genel Müdürlüğünü kuran, 1973'te İstanbul Uluslararası Müzik Festivali'ni başlatan ve yıllarca uluslararası boyutta yöneten, ülkemizin tüm operacı ve balecilerinin meslek sahibi olmasını tek başına sağlayan bu büyük insanı vefa ile anmaktayız.

31 Ekim 2016 Pazartesi günü saat 20.00’de Elhamra Sahnesi’nde sunulacak olan Aydın Gün Anısına Konser’de seslendirilecek ererler şunlar:

A. Adnan Saygun’un “Yunus Emre Oratoryosu”ndan Yalancı Dünya adlı bölüm, “Eski Üslupta Kantat”ından Kapasam da Gözümü adlı bölüm,

Selman Ada’nın “Aşk-ı Memnu” operasından Bihter-Behlül düet, “Ali Baba & 40” operasından Abdullah arya, Nurcihan-Abdullah düet ile Haramibaşı arya,

Turgay Erdener’in Sen Sen Sen, Çalın Davullar ve Geçer adlı şarkıları,

Ali Hoca’nın düzenlemesiyle Çökertme adlı Halk Türküsü,

Yalçın Tura’nın “Karacaoğlan” operasından Elif arya ile Sevmek Nedir adlı şarkısı,

Muammer Sun’un Sevdim Seni Diye adlı şarkısı,

Cem İdiz’in “Kanlı Nigar” müzikalinden Haydar arya,

Ali Darmar’ın Ağlar Gezerim adlı türküsü,

Cemal Reşit Rey’in Çeşme adlı türküsü,

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ''Boşnaklar'ın Göç Hikayesi'' kitabı İzmir'de
Sonraki Haber Eylül ayı konut satışlarında Karşıyaka ikinci

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?