ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > ''Boşnaklar'ın Göç Hikayesi'' kitabı İzmir'de

''Boşnaklar'ın Göç Hikayesi'' kitabı İzmir'de

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Boşnaklar'ın Göç Hikayesi'' kitabı İzmir'de

İzmir Bosna Sancak Derneği, Prof. Dr. Mustafa Memiç’in yazıp Saffet Atalay’ın Türkçe’ye çevirdiği “Karadağ Boşnak (Müslüman) Tarihi” kitabını İzmir’de ilgilileriyle buluşturdu. Boşnakların Osmanlı’nın son yıllarından başlayarak yaşadığı sıkıntıları, saldırıları, göçleri ve zulümleri anlatan kitap, Balkanlarda bitmeyen zulümlere belgelerle ışık tutuyor.

Türkiye’ye 1987 yılından itibaren göç etmeye başlayan on binlerce Boşnak ailenin, Osmanlı İmparatorluğu’nun Balkanları terk etme sürecinde yaşadığı sıkıntıları anlatan kitapta unutulmaya yüz tutan katliamları gün yüzüne çıkarıyor. Günümüzde Karadağ bölgesinde kalan Boşnak ailelerin o dönemde yaşadığı kentler, nüfus ve coğrafi yapıları, çetnik örgütlenmeleri ve ilk saldırılar ile güç koşullarda verilen var olma savaşlarına ışık tutan kitap dedelerinin yaşadıklarını merak eden on binlerce göçmen ailesine ışık oldu.

Bosna’da Osmanlı’dan bu yana katliamların, durmadığını belirten Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül “ Boşnak göçmeni aileler dedelerinin yaşadığı baskı, zulüm ve katliamlarla ilgili  hikayeleri hep kulaktan kulağa dinliyorlardı. Prof. Dr. Musafa Memiç’in yıllar önce Boşnakça kaleme aldığı   kitap, Türkçe baskısı ile basıldı. İzmir’de yaşayan on binlerce Boşnak kökenli aile bulunuyor. Dernek bünyesinde kitabı İzmir’de satışını başlattık. Geçmişin izlerini merak edenler değneğimizden kitabı temin edebilirler. “ dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tolungüç: Tamamen formamız için mücadele ediyoruz
Sonraki Haber İzmir Devlet Opera ve Balesi'nden Aydın Gün anısına konser

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?