ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Büyükşehir Belediyesi, IFC’nin de göz bebeği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, IFC’nin de göz bebeği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Büyükşehir Belediyesi, IFC’nin de göz bebeği

Dünya Bankası Uluslararası Finans Kurumu (IFC) yöneticileri, küresel anlamda belediyelerle yaptıkları işbirliklerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni “en iyi uygulama örneği” olarak gördüklerini söyledi.

Güçlü finans yapısı ile dünyaca ünlü uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch ve Moodys’den övgüler alarak “yatırım yapılabilir” kredi notunu koruyan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bir övgü de Dünya Bankası’nın alt kuruluşu olan Uluslararası Finans Kurumu’ndan (IFC) geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden IFC Su, Atık ve Belediye Finansmanı Sektörü Global Müdürü Elena Bourganskaia,  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin IFC’nin  Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerindeki en büyük alt yapı ve ulaşım proje partneri olduğunu belirterek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ile olan ilişkimiz, stratejik açıdan bizim için çok önemli. Müşterek olarak gerçekleştirdiğimiz projelerde desteğiniz ve katkınız bizi çok etkiledi. Sizinle olan ilişkimizi küresel olarak tüm belediyelerle yaptığımız işbirliklerinde en iyi uygulama örneği olarak kullanıyoruz. Bu zamana kadar birlikte çok iyi işler yaptık” diye konuştu. 
 
Yeni hedef katı atık tesisi
IFC ile son üç yıllık dönemde Konak ve Karşıyaka Tramvay, Trafik Yönetimi Sistemi ve İtfaiye Acil Müdahale projeleri, 85 adet metro vagonu alımı,  İZSU ile Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi kapasitesini artıracak ek ünite yatırımı ve Yeni Foça Atık Su Arıtma Tesisi projelerinde “Hazine garantisiz ve teminatsız” 151 milyon Euro’luk kredi sözleşmesi imzaladıklarını hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise bu güzel işbirliğinin daha da gelişmesi yönündeki isteğini vurguladı. Başkan Kocaoğlu, ÇED aşamasında olan katı atık bertaraf tesisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projeleri arasında yer aldığını belirterek, daha önceki projelerde IFC’den gördükleri desteği bu projede de görmek istediklerini ifade ederek, “Amacımız şimdiden bir aşamaya gelmek ve süreci hızlandırmak” dedi.

Görüşmede İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç, Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı ve Erhan Bey ile Atık Yönetimi Dairesi Başkanı Sibel Çoban ile IFC Kıdemli Yatırım Uzmanı Marco Sorge ve Kıdemli Operasyon Uzmanı Patrick Avato da hazır bulundu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sağlık çalışanlarına yönelik terör lanetlendi
Sonraki Haber Kasım ayında sanatseverlerin ilgisini çekecek programlar

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?