ANA SAYFA > GÜNDEM > İzmir Barosu'nun yeni yönetimi iddialara cevap verdi

İzmir Barosu'nun yeni yönetimi iddialara cevap verdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Barosu'nun yeni yönetimi iddialara cevap verdi

İzmir Barosu’na seçilen yeni yönetim tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bilinmelidir ki İzmir Barosu, hiçbir siyasi gücün ve medyanın etkisi altında kalmayacak kadar büyük, köklü ve onurlu bir meslek örgütüdür.” denildi.

İzmir Barosu Başkanlığı’na Aydın Özcan’ın seçilmesinin ardından seçim süreci ve daha sonra yaşananlara, yeni yönetim yazılı açıklama yaparak cevap verdi. Olağan genel kurulun 25-26 Ekim 2014 tarihinde yapıldığı hatırlatılarak, “Genel kurul sonrası gerek sanal medyada gerekse yazılı ve görsel basında bazı meslektaşlarımızı hedef alan gerçekdışı haber ve yorumlar yapılmıştır. Bu haber ve yorumlarla İzmir Barosu'nun, meslektaşlarımızın ve mesleğimizin zarar gördüğü aşikârdır.” denildi. Bazı basın organlarında, genel kuruldan önce yapılan seçim çalışmaları sırasında Ödemiş ilçesindeki bazı avukatların fotoğraflarının çarpıtılarak kullanıldığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Gerçekdışı tanımlamalar yapılmasını asla kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz. Avukatlar, üstlendikleri davalarla hiçbir zaman özdeşleştirilemez ve müvekkillerinin eylemlerinden sorumlu tutulamazlar. Bilinmelidir ki İzmir Barosu, hiçbir siyasi gücün ve medyanın etkisi altında kalmayacak kadar büyük, köklü ve onurlu bir meslek örgütüdür. Baro yönetimi olarak, hiçbir meslektaşımızın 'terörün avukatı' veya 'faşist' olarak nitelendirilmesini kabul etmediğimizi, bu tanımlamalardan zarar gören bütün meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu, avukatlık vakar ve meslek onurunun bizim için vazgeçilmez olduğunu kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bilim insanları Ege’de “Müziği” tartışacak
Sonraki Haber Karşıyaka'nın golcüleri suskun

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?